Vesti

Grad obezbedio novo sanitetsko vozilo Domu zdravlja

Sremska Mitrovica – Novo sanitetsko vozilo, nabavljeno zahvaljujući lokalnoj samoupravi simbolično je predato Domu zdravlja. Ključeve vozila, direktoru ove zdravstvene ustanove dr Adilu Elhagu uručio je predsednik Skupštine Grada Vladimir Pavlović. 

Želeći da doprinese unapređenju kvaliteta rada Doma zdravlja, Grad Sremska Mitrovica obezbedio je sanitetsko vozilo. Prema rečima Vladimira Pavlovića predsednika Skupštine Grada, vrednost vozila je sedam miliona dinara.

Predsednik Pavlović napominje da je ovo treće veće ulaganje ove godine, kad je reč o zdravstvenoj zaštiti u Sremskoj Mitrovici. „Imali smo vitrinu ili medicinski ormar za čuvanje vakcina, sad su na jednom mestu centralizovane sve vakcine, čuvaju se pod određenim uslovima, što je umnogme olakšalo rad zdravstvene ustanove. Takođe, pre nekoliko meseci smo obezbedili jedno vozilo za polivalentnu patronažu i sada ovo. Naše je da osluškujemo potrebe zaposlenih u Domu zdravlja i da se trudimo da izađemo u susret u skladu sa svojim mogućnostima,” rekao je Pavlović.

Lokalna samouprava i Dom zdravlja kontinuirano rade na unapređenju kvaliteta zdravstvenih usluga. Naša gradska Služba Hitne medicinske pomoći pokriva teriteriju od 726 kvadratnih kilometara, 26 naseljenih mesta i oko 60 km auto-puta.

Doktor Miodrag Čuturić, načelnik Službe Hitne medicinske pomoći Sremska Mitrovica rekao je: „Najslabija tačka je u opremi, organizaciji i radu je transportna služba, vozni park. Imamo 12 vozila koja su u proseku prešla oko 350.000 kilometara, često su u kvaru i jedino vozilo koje je u punoj funkciji je jedno vozilo koje smo dobili pre dve godine od RFZ-a i sada ovo vozilo, koje smo dobili zahaljujući Gradu Sremska Mitrovica, upravi grada kojoj se zahvaljujemo. Ovo je drugi reanimobil sa opremom neophodnom za regovanje u urgentnim slučajevima, tako da obe ekipe koje su urgentne u službi Hitne medicinske pomoći, 24 sata, imaju sada zadovoljavajuću opremu. Naredni problem je transportno vozilo za pacijente dijalize i transportno vozilo za nepokretne pacijente, nadam se da će u budućnosti i to biti rešeno.”

Zahvaljujući Gradu Sremska Mitrovica ulaganje u zdravstvo se nastavlja. Sledeći korak lokalne samouprave je uređenje ambulante u Zasavici II, prema najavama Pavlovića.

Najava događaja

27apr16:0017:45Radnički dočekuje ekipu Mačve iz Šapca

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8012117.1527117.5042