Vesti

ARR: Konkurs za udruženja iz oblasti poljoprivrede

Sremska Mitrovica – Agencija za ruralni razvoj Grada Sremska Mitrovica raspisala je Konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za finansiranje aktivnosti udruženja građana u 2023. godini.

Predmet konkursa Agencije za ruralni razvoj je dodela bespovratnih sredstava za finansiranje realizacije programskih aktivnosti i poboljšanje uslova rada udruženja građana sa teritorije Grada Sremska Mitrovica. Pravo na korišćenje bespovratnih sredstava imaju udruženja građana koja obavljaju delatnost u vezi sa ruralnim razvojem, odnosno unapređenjem poljoprivredne proizvodnje.

Kako je pojasnila Marina Maksimović, v.d. direktora Agencije: „Ovo je mera u koja se sprovodi već duži niz godina, namenjena je udruženjima građana čija delatnost je vezana za poljoprivredu i ruralni razvoj. Što se tiče ukupnog iznosa sredstava, ove godine opredeljeno je milion dinara i konkurs traje narednih mesec dana, tačnije do 24. avgusta tekuće godine. Konkurs je za finansiranje aktivnosti udruženja građana, sredstva se dobijaju za realizaciju programskih aktivnosti, vezano za planirane projekte. Prošle godine smo imali 15 zainteresovanih udruženja, suština je, mogu da kažem na osnovu iskustva od prethodnih godina, da se uglavnom sredstva opredeljuju za organizovanje manifestacija, za nabavku opreme udruženjima i dosta su bile interesantne i edukativne radionice. Širok je spektar namene sredstava, tako da može da se konkuriše i za neku drugu aktivnost.”

Trenutno, zaposleni u Agenciji pomažu u popunjavanju formulara za prijavu štete koja se podnosi u Upravi za poljoprivredu, izlazeći u susret poljoprivrednicima koji ne mogu sami da ih popune.

Sredstva koja se dodeljuju po raspisanom Konkursu mogu se koristiti za realizaciju programskih aktivnosti (projekata) udruženja građana čija realizacija utiče na razvoj lokalne ruralne ekonomije kroz unapređenje primarne poljoprivredne proizvodnje, prerađivačke delatnosti i ostalih elemenata politike ruralnog razvoja, i to za plaćanje:

1. Troškova zakupa prostora udruženja,

2. Troškova komunikacija (korišćenja telefona i interneta),

3. Troškova kancelarijskog materijala,

4. Putnih troškova,

5. Troškova angažovanja lica u predloženim aktivnostima,

6. Troškova angažovanja prevodilaca,

7. Troškova zakupa sale,

8. Troškova nabavke opreme za udruženje

9. Troškova izrade softvera i veb sajta udruženja,

10. Troškova izdavanja, štampanja i distribucije časopisa,

11. Troškova štampanja reklamnog materijala,

12. Troškova održavanja TV emisija,

13. Troškova učešća na sajmovima,

14. Troškova organizovanja manifestacije poljoprivrednog karaktera.

Programska aktivnost naročito mora da sadrži: oblast u kojoj se program realizuje, teritoriju na kojoj bi se program realizovao, vreme i dužinu trajanja programa, cilj, vrstu i obim aktivnosti koje bi se vršile u toku realizacije programa i ukupan broj lica koji je potreban za izvođenje programa.

Tekst konkursa, smernice i obrazac prijave mogu se preuzeti na internet stranici Agencije www.arrsm.rs ili u prostorijama Agencije, na adresi Svetog Dimitrija 6 (zgrada DDOR osiguranja) kao i putem telefona 022/610-573.

Najava događaja

13jun19:0020:00Promocija knjige „Ždral”

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7160117.0672117.4184