Vesti

Zbog visokog vodostaja pomerena kupališna sezona

Sremska Mitrovica – Prema oceni nadležnih, čim se stvore minimalni uslovi i povuče se voda, počeće radovi na uređenju gradske plaže. Ukoliko se nastavi lepo vreme može se očekivati da će plaža biti u potpunosti spremna za kupače do polovine jula, rekao je Petar Samardžić zamenik gradonačelnice.

Zbog obilnih kišnih padavina tokom prethodnog perioda, posebno prethodnog meseca, vodostaj reke Save je takav da ne dozvoljava izvođenje bilo kakvih radova na uređenju priobalja gradske plaže, naveo je Samardžić. Na današnji dan vodostaj iznosi oko 550 cm, a prošle godine kada se krenulo sa uređenjem gradske plaže vodostaj je bio oko 180 cm. Ukoliko se nastave lepi i sunčani dani očekivano je da će vodostaj opadati i po 30 centimetara dnevno, nadležna gradska uprava je spremna i čim se stvore minimalni uslovi počeće radovi.

„Podloga na gradskoj plaži će biti pesak, jer su naši Mitrovčani tako navikli. Ove godine po Programu za uređenje gradske plaže iz gradskog budžeta opredeljen je 21 milion dinara za različite usluge, pre svega za realizaciju ugovora sa „Komunalijama”, Domom zdravlja i Zavodom za javno zdravlje koji tokom čitave kupališne sezone za potrebe Grada radi uzorkovanje, kontrolu i proveru kvaliteta savske vode, zatim za potrebe fizičko-tehničkog obezbeđenja i za potrebe spasilačke službe i naravno za ostale usluge tokom letnjeg perioda,” rekao je Petar Samardžić zamenik gradonačelnice.

Javno komunalno preduzeće „Komunalije” sa kojim Grad, prema Samardžićevim rečima, ima zaključen ugovor o održavanju čistoće i mobilijara na gradskoj plaži izvršiće usluge i radove iz svoje nadležnosti, pre svega osposobljavanje javnog toaleta, dopremanje kontejnera, kanti, dečjih igračaka, rekvizita i ostalog inventara. Biće, navodi on, kao i prethodne godine angažovana profesionalna spasilačka služba i služba hitne medicinske pomoći, naravno u cilju bezbednosti i zdravlja svih naših sugrađana ali i gostiju koji posećuju našu gradsku plažu

Nekih novih, dodatnih sadržaje u smislu novog mobilijara ili inventara neće biti ove godine, ali manifestacije za najmlađe sugrađane neće izostati. U planu je i manifestacija Leto na Savi u okviru koje su predviđene različite dečije sportske, zabavne i kreativne radionice.

Ukoliko nas posluži lepo vreme i nastavi se sa sunčanim danima, čim se stvore minimalni uslovi krenuće se sa izvođenjem radova i može se očekivati da će plaža biti u potpunosti spremna za kupače negde do polovine jula meseca.

Naša popularna gradska plaža Brioni, na obali reke Save, uokvirena je travnatim površinama, ima mnogo prirodne hladovine i uvek pruža mnogo aktivnosti za posetioce. Zbog sveta toga je mnogi svrstavaju u jednu od najlepših plaža u Srbiji. No, ove godine kupališna sezona, na našoj plaži iz opravdanih razloga je pomerena.

Najava događaja

Current Month

15avg(avg 15)21:0017(avg 17)21:00Festival Art Front 2 na mitrovačkom Hipodromu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7194117.0706117.4218