Vesti

Taktičko-tehnički zbor povodom Dana i slave policije

Sremska Mitrovica – Dan i slava Ministarstva unutrašnjih poslova i Dan policije obeleženi su taktičko-tehničkim zborom Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici na Trgu Ćire Milekića.

Na taktičko-tehničkom zboru službenika Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici i Odeljenja za vanredne situacije u našem gradu bila su izložena policijska vozila i prateća oprema. Sugrađani su zajedno sa svojom decom imali priliku da se upoznaju i sa veštinama koja policija i vatrogasci koriste u svom radu.

Zboru je prisustvovala gradonačelnica Svetlana Milovanović i pripadnicima snaga MUP-a čestitala praznik: „Povodom Dana Ministarstva unutrašnjih poslova i slave, želela bih da se zahvalim pripadnicima Policijske uprave Sremska Mitrovica, na svemu što su do sada uradili za našu bezbednost. Posebnu čestitku upućujem podmlatku Policijske uprave koji su položili svoju zakletvu, ukupno 21 policijski službenik i 10 vatrogasaca-spasilaca. Posebno bih se zahvalila predstavnicima Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici jer su u prethodnih mesec dana imali dodatnu aktivnost i obavezu da obezbeđuju osnovne i srednje škole kako bi naša deca i nastavnici bili bezbedniji.”

Na Trgu Ćire Milekića bili su izloženi patrolni automobili, saobraćajni motocikli, vatrogasna vozila, „marica”, džip, kombi IJP, dron, vatrogasna oprema i oprema za forenziku, u prisustvu nadležnih policijskih službenika i njihovih starešina.

Dan policije se od 2001. godine slavi na praznik Svete Trojice, kao sećanje na 15. jun 1862. godine kada je zbog ubistva dečaka Save Stojkovića na „Čukur česmi” u Beogradu došlo do oružanog sukoba između srpske žandarmerije i turskih vojnika. Taktičko-tehnički zbor Policijske uprave našeg grada održan je tim povodom u centru, ispred zgrade MUP-a, uz prisustvo predstavnika lokalne samouprave, građana i dece.

Pripadnici policije i vatrogasaca-spasilaca imali su jedinstvenu priliku da se približe građanima, posebno onim najmlađim, da im pokažu deo opreme koji koriste u svakodnevnom radu i da građanima pokažu da brinu o njihovoj bezbednosti, o bezbednosti grada.

Saobraćajna policija u svom radu koristi specijalna vozila za uviđaj saobraćajnih nezgoda, terenska vozila, patrolna vozila, službene motocikle.

Policija opšte nadležnosti pored patrolnih vozila, koristi specijalna vozila za prevoz lica koja su lišena slobode.

Tokom manifestacije na trgu, prikazan je i deo forenzičke i vatrogasne opreme koja se koristi u radu i doprinosi efikasnosti rada policijskih službenika u rešavanju i suzbijanju krivičnih dela, očuvanju javnog reda i mira i kontroli regulisanja saobraćaja.

Najava događaja

Trenutno nema najavljenih dešavanja . Posećujte nas i prvi saznajte sve o sledećim dešavanjima u našem gradu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8012117.1527117.5042