Vesti

Svetski dan izbeglica

Sremska Mitrovica – Svet danas, 20 juna, kao i svake godine na ovaj datum obeležava Svetski dan izbeglica.

Grad Sremska Mitrovica je još od nezaboravljene „Oluje” aktivno učestvovao u zbrinjavanju porodica koje su izbegle sa područja bivše SFRJ.

Kroz saradnju sa Komesarijatom za izbeglice i migracije, Grad je uspeo da realizuje veliki broj različitih projekata za stambeno rešenje izbeglih lica. Bilo da su finansirani iz budžeta Republike Srbije uz učešće Grada ili su bili deo Regionalnog stambenog programa, svakako su obezbedili velikom broju porodica krov nad glavom, rekao je načelnik Gradske uprave za socijalnu zaštitu i zaštitu životne sredine Dražen Riđošić.

Do sada je Grad uspešno sproveo desetine projekata koji su obuhvatili kupovinu preko 60 seoskih kuća, dodelu 5 montažnih kuća, dodelu više od 180 paketa građevinskog materijala i izgradnju 3 stambene zgrade sa ukupno 104 stambene jedinice.

Pored stambenog zbrinjavanja, Grad Sremska Mitrovica svake godine pomaže izbegličke porodice dodelom ogreva, jednokratne novčane pomoći za kupovinu lekova, kao i dodelom paketa hrane. Sremska Mitrovica i dalje aktivno sprovodi projekte za stambeno zbrinjavanje izbeglih lica.

Početkom jula ćemo raspisati 2 Javna poziva za kupovinu seoskih kuća i dodelu građevinskog materijala za izbeglice, zaključio je Riđošić.

Najava događaja

Trenutno nema najavljenih dešavanja . Posećujte nas i prvi saznajte sve o sledećim dešavanjima u našem gradu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7171117.0683117.4195