Vesti

Svečani prijem najuspešnijeg sportskog kluba u gradu GŽOK „Srem”

Sremska Mitrovica – Gradski odbojkaški ženski klub „Srem” (GŽOK „Srem”) kao najuspešniji sportski klub u gradu u kolektivnim sportovima svečano je dočekan u Gradskoj kući. Prijemu su prisustvovali gradonačelnica Svetlana Milovanović, načelnik Gradske uprave za kulturu i sport Vasilj Ševo, predsednik kluba Slobodan Stojilković, pomoćni trener Katarina Čutović.

Prijem je upriličin povodom novog velikog uspeha kadetske ekipe Gradskog ženskog odbojkaškog kluba „Srem”. Mitrovačke odbojkašice postale su prvakinje Srbije i osvojile duplu krunu. U poslednje tri godine klub je bio izuzetno uspešan u takmičenju mlađih kategorija. Tako je 2021. osvojena titula pretpionirskih i pionirskih prvaka Srbije. Prošle 2022. pionirke su bile vicešampionke Srbije a u ovoj sezoni 2022/23. pionirska i kadetska ekipa je osvojila prvenstvo Srbije.

Vasilj Ševo načelnik Gradske uprave za kulturu i sport rekao je: „Ovo je jedan od trenutaka kada je Grad ponosan na uspehe svojih sportista, u pitanju je Gradski ženski odbojkaški klub „Srem” koji dugi niz godina igra i više nego uspešno u Prvoj ligi Srbije. Produkt studioznog, stručnog rada u klubu je sigurno to da smo dobili da GŽOK „Srem” bude prvak u pionirskoj i kadetskoj konkurenciji. Plod ovakvog uspeha uživamo svi u gradu i zaista smo više nego presrećni jer se radi o jednom tako trofejnom sportu, o odbojci. Devojčicama ostaje da u budućnosti vredno rade sa svojim trenerima koje bih da javno pohvalim, kako bi u budućnosti nastavili niz rezultata, zašto da ne i u seniorskoj konkurenciji. Moram da kažem da su neke od ovih devojčica stekle status reprezentativaca u pionirskoj i kadetskoj konkurencij, a neke se nalaze na širem spisku za reprezentaciju. Nama kao Gradu je ostalo da učinimo sve neophodno kako bismo učinili da taj niz rezultata ne izostane i u budućnosti.”

U ime Grada Sremska Mitrovica i u njegovo lično zahvalio se Gradskom ženskom odbojkaškom klubu „Srem” na svemu što su uradili, na velikom trudu, što je procenjuje, načelnik Ševo, plod velikog stručnog, pre svega rada i velikog odricanja devojčica. Izrazio je sigurnost da će one i u narednom periodu ovako predstavljati svoj klub i naš grad.

Katarina Čutović pomoćni trener kadetske ekipe Gradskog ženskog odbojkaškog kluba „Srem” zahvalila se na divnom prijemu u ime kluba i trenera Nikole Kaprica koji je prvi trener pionirske i kadetske ekipe ali nije bio prisutan iz opravdanih razloga. Kako je rekla: „Ostvarili smo izuzetan uspeh, uzeli smo duplu krunu ove godine i stvarno ove devojke su ostavile iza sebe jednu vrlo, vrlo uspešnu sezonu. To je ekipa pionirska i kadetska koja je navikla na rad, red i disciplina i upravo ove titule su rezultat toga. Iza nas je jedna naporana sezona koja je bila poprilično duga, na kraju smo izvukli ovaj uspeh, ali bilo je i povreda, uspona i padova, tako da u suštini jedino što mogu da kažem su reči hvale za ove devojke, naravno ispred njih je još mnogo, mnogo godina rada i učenja, a mi kao treneri smo tu da im prenesemo svoje znanje, budemo podrška i kao klub možemo samo da kažemo da ćemo se sigurno zalagati da i narednih godina napredujemo i nadam se pravimo igrače za Super ligu.”

Za ovaj uspeh kome je doprinos dao čitav klub najveće zasluge nose trener Nikola Kapric i pomoćni trener Katarina Čutović kao i profesor Fakulteta za sport dr Goran Nešić koji je pomogao u selekciji ekipe u ranom uzrastu.

Ana Mihajlović kapiten kadetske selekcije „Srema” zahvalila se svima: „Hvala mojim igračicama, stručnom štabu i Gradu što su svake godine uz nas. Svake godine vredno radimo napredujemo i postižemo sve bolje uspehe. Ovo je za nas bio jedan sjajan turnir i isto tako sjajan uspeh i nadam se da će biti još bolje.”

GŽOK „Srem” osnovan je 1991. godine. Klub se takmičio u najvišem rangu odbojkaških takmičenja do sada osam puta u SR Jugoslaviji 2000/1, 2001/2, 2002/3 i Republici Srbiji 2017/18, 2020/21, 2021/22, 2022/23. 2023/24. Značajne uspehe postizao je u takmičenjima mlađih kategorija. Kadetkinje su bile prvakinje SR Jugoslavije i Srbije 2000. godine, a juniorke prvakinje Jugoslavije 2001/2 godine.

Najava događaja

04maj10:0017:00Uskršnje fotografisanje i bazar

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7604117.1117117.4630