Vesti

Rok za predaju oružja bez posledica produžen do 30. juna

Sremska Mitrovica – Rok za predaju nelegalnog oružja i municije bez posledica produžen je prema odluci nadležnih u Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srbije i trajaće do 30. juna. Poziv se odnosi na sve vrste oružja, automatsko, kao i svako drugo oružje, minsko-eksplozivna sredstva, delove za oružje i municiju koju su protivpravno držali.

Kako je Vlada Srbije produžila rok za predaju nelegalnog oružja i municije do 30. juna 2023. godine, upućen je poziv svim vlasnicima oružja iz kategorije A, B i C koji nemaju ispravu izdatu od nadležnog organa da ga predaju.

Snežana Subotić, inspektorka za poslove oružja u Odseku za upravne poslove Policijske uprave u  Sremskoj Mitrovici rekla je da građani mogu do 30. juna u vremenskom periodu od 7 do 19 časova, predati oružje i municiju nadležnom organu, bez naknade, u vlasništvo Srbije.

„Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije poziva sve građane, koji to do sada nisu učinili, da iskoriste mogućnost i predaju oružje Policijskoj upravi u Sremskoj Mitrovici ili nekoj od najbližih policijskih stanica. Pozivamo građane da budu odgovorni, da predaju svo oružje, pre svega automatsko oružje, minsko-eksplozivna sredstva, delove za oružje i municiju. Osim ličnog dolaska u policijsku stanicu, građani mogu i pozvati policijske službenike da dođu po oružje i eksplozivne naprave, da ih preuzmu na kućnoj adresi. Napominjem da građani predaju oružje bez dokazivanja porekla oružja, bez legitimisanja i bez krivično pravne i prekršajno pravne odgovornosti”, istakla je inspektorka Snežana Subotić.

Inspektorka Subotić pozvala je u ime Ministarstva unutrašnjih poslova i one građane koji nisu predali policijskim stanicama na čuvanje oružje nakon smrti vlasnika da to sada i urade.

Rok za predaju nelegalnog oružja počeo je 8. maja. Do sada je Policijskoj upravi u Sremskoj Mitrovici predato oko 3.300 komada neregistrovanog oružja, oko 1000 eksplozivnih naprava i oko 124.000 komada municije.

Građani koji predaju neregistrovano oružje neće krivično odgovarati, niti snositi bilo kakve posledice, a ne moraju dokazivati ni poreklo oružja.

Oružje se može predati u najbližoj policijskoj stanici ili službenici MUP-a mogu doći na adresu po njega.

Najava događaja

21maj12:0012:30U utorak „Maturantski ples”

22maj09:0013:00Otvoreni dan u Kasarni „Boško Palkovljević Pinki”

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7618117.1131117.4644