Vesti

Premijer Hrvatske Andrej Plenković u okviru posete Srbiji stigao u Sremsku Mitrovicu

Sremska Mitrovica – Premijer Hrvatske Andrej Plenković stigao je u petak prepodne u Srbiju i posetu hrvatskoj manjini započeo susretom sa sremskim biskupom koadjutorom Fabijanom Svalinom u Sremskoj Mitrovici.

Sastanak je iza zatvorenih vrata održan nakon obilaska katedrale svetoga Dimitrija a prisutni su mu uz biskupe, mesni sveštenici i predstavnici katoličkih i hrvatskih institucija i organizacija u Sremu. Sremska Mitrovica versko je i institucionalno središte Hrvata katolika u Sremu.

-Drago mi je susresti se s hrvatskom zajednicom u Srijemskoj Mitrovici, srijemskim biskupom koadjutorom mons. Svalinom i predstavnicima župe sv. Dimitrija. Hvala vam što skrbite o očuvanju hrvatskog identiteta i kulture. Vlada RH pruža snažnu podršku Hrvatima u Srbiji – objavio je Plenković na Twitteru.

Posle posete Sremskoj Mitrovici hrvatski premijer odlazi na susret s vodstvom zajednice na sever Vojvodine u Suboticu.

Sa srpskom premijerkom Anom Brnabić otvoriće novo sedište hrvatske manjine Hrvatski dom – Maticu.

Novo zdanje nedaleko od središta Subotice biće sedište Hrvatskog nacionalnog vijeća (HNV), Novinsko izdavačke ustanove „Hrvatska riječ“ i Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata, a objekat bi trebao biti i centar kulturnog i društvenog života hrvatske zajednice u Srbiji.

Najava događaja

27apr09:0015:00Dan magarica

27apr16:0017:45Radnički dočekuje ekipu Mačve iz Šapca

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8012117.1527117.5042