Vesti

Policajaci i vatrogasci potpisali zakletvu

Sremska Mitrovica – Policijski službenici i vatrogasci – spasioci, Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici, odnosno Odeljenja za vanredne situacije, ukupno njih 31 potpisali su zakletvu u Gradskoj kući u našem gradu. Prethodno su svečanu zakletvu položili u Centru za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici, povodom Dana Ministarstva unutrašnjih poslova, slave Ministarstva i Dana policije.

Policajci i vatrogasci-spasioci, mladići i devojke koji su potpisali svečanu zakletvu biće raspoređeni u policijskim stranicama Stara Pazova, Nova Pazova, Inđija, Ruma, Šid, Irig, Pećinci, policijskoj ispostavi u Sremskoj Mitrovici i odeljenjima za vanredne situacije u nekoliko mesta u Sremu.

Vatrogasac – spasilac Nikola Čanković iz Sremske Mitrovice obratio se povodom položene zakletve u svoje lično ime i u ime kolega istakavši da je čast, privilegija, ali i velika odgovornost i obaveza biti pripadnik Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije.

„Poziv za koji sam se odlučio je izuzetno častan, a na meni je da svojim zalaganjem opravdam poverenje koje mi je ukazano. Neprocenljiv je osećaj spasiti nečiji život ili imovinu i to je glavni motiv koji me je naveo da se bavim ovim poslom”, rekao je Čanković.

Dojučerašnji pripravnici, postali su deo velike policijske porodice, sa svim dužnostima i zadacima koje ova služba stavlja pred njih, među kojima je najveći zadatak da savesno i odgovorno služe građanima Republike Srbije i svojoj zemlji.

Životna želja Branislave Petković, policijske službenice u Policijskoj ispostavi Sremska Mitrovica bila je da postane policajka. Kako je rekla ta želja joj se ostvarila potpisivanjem svečane zakletve.

Petkovićeva je još dodala: „Policijski posao je težak i odgovoran, ali ja verujem da svojim radom i rezultatima mogu doprineti da se moji sugrađani, a posebno deca u mom okruženju osećaju što bezbednije i sigurnije. Služba koju smo izabrali i zakletva koju smo položili obavezuje nas da savecno i odgovorno služimo svojim građanima i Republici Srbiji.”

Rukovodeći se brigom za bezbednost i sigurnost svojih sugrađana opredelili su se za ovaj životni poziv. Mladići i devojke koji su potpisali svečanu zakletvu raposređeni su na zadatke u policijskim ispostavama u Sremu.

Najava događaja

Trenutno nema najavljenih dešavanja . Posećujte nas i prvi saznajte sve o sledećim dešavanjima u našem gradu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8012117.1527117.5042