Vesti

Podrška Grada učenicama „Zmajeve” škole prvakinjama u basketu 3 na 3

Sremska Mitrovica – Čelnici lokalne samouprave ugostili su učenice Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj” povodom osvajanja prvog mesta na Državnom školskom prvenstvu u basketu 3 na 3, zahvaljujući čemu će predstavljati Republiku Srbiju na predstojećoj Školarijadi u Rio De Ženeiru, Brazilu.

Zlatne učenice Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj” i predstavnici Saveza za školski sport našem gradu bili su gosti gradonačelnice Svetlane Milovanović, načelnika Gradske uprave za obrazovanje Zorana Đurića i načelnika Gradske uprave za kulturu i sport Vasilja Ševe u Gradskoj kući.

Povod je to što su osvojile prvo mesto na Državnom školskom prvenstvu u basketu 3 na 3 i što će predstavljati Republiku Srbiju u basketu 3 na 3 na predstojećoj Školarijadi koja se održava u Rio De Ženeiru, Brazilu, u periodu od 19. do 27. avgusta  2023 godine.

Vasilj Ševo, načelnik Gradske uprave za kulturu i sport podsetio je da su učenice OŠ „Jovan Jovanović Zmaj” i ranije ostvarivale izuzetne uspehe u oblasti sporta, kao što je plasman odbojkašica na Svetsko školsko prvenstvo i dodao: „Ponavlja se uspeh ali sad u basketu, nekadašnjem stritbolu, uličnom basketu, koji na malom prostoru zahteva visok nivo koncentracije, brzinu reagovanja i fizičku spremu. Sam plasman na Svetsko prvenstvo je već velik uspeh i siguran sam da će učenici tamo napraviti što bolji rezultat i da će nas oni i njihovi nastavnici predstavljati dostojeanstveno, kako naš Grad, tako i Republiku Srbiju. U ime Grada Sremska Mitrovica i svoje lično ime čestitam prvo učenicima na postignutnom uspehu, zatim nastavniku i direktorici škole i naravno njihovim roditeljima i zahvaljujem se svima koji su dali doprinos da devojčice naprave ovakav uspeh. Hvala Savezu za školski sport Srbije koji je zajedno sa gradskom upravom učinio sve da učenici učestvuju na Svetskom prvenstvu u Rio de Žaneiru, u Brazilu.”

Svim učesnicima poželeo je mnogo sreće, da ostvare što bolje sportske rezultate ali i da sklapaju neka nova drugarstva i možda tamo steknu i najbolju prijateljicu.  Basket 3 na 3 je  košarkaški granski sport, uopšte  košarci je veoma popularan sport u našoj zemlji.

„Ovo je velik uspeh učenica Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj” i njihovog profesora Kozeljca, imao sam prilike da gledam njegov rad i siguran sam da će devojke svojom igrom i uopšte dobrim ponašanjem, pre svega, a nadam sde i sportskim rezultatima dostojno predstavljati Republiku Srbiju na Školarijadi. Mi već tradicionalno, nekih deset godina imamo velike uspehe u školskom sportu na tom internacionalnom nivou i siguran sam da će ove devojke dostojno predstavljati školski sport Republike Srbije, svoje škole kao i Grada Sremske Mitrovice,” rekao je  Predrag Šoškić stručni saradnik Saveza za školski sport Srbije.

Na Školarijadi Republiku Srbiju u Basketu 3 na 3 u kategoriji devojčica predstavljaće:

1. Irina Andrijašević

2. Teodora Milošević

3. Nikolina Popović

4. Anja Bojković

5. Profesor Dejan Kozeljac

Kako je rekla Irina Andrijašević ovim sportom se bavi četiri godine: „Velika nam je čast što učestvujemo na ovako prestižnom takmičenju i što ćemo baš mi predstavljati našu školu, naš grad i našu zemlju. Spremale smo se timski, u klubu, niko nije znao da ćemo proći uopšte na svetsko i da ćemo osvojiti državno, otišle smo tamo sa stavom da ćemo da pobedimo i to se ostvarilo.”

Među članicama ekipe je i Teodora Milošević, koja je rekla: „Bilo je teško doći do ovakvog uspeha, bili smo prvi i jako nam je drago što idemo u Brazil. Treniram šest godina i naš uspeh je veoma zapažen, od strane naših vršnjaka ali i nadležnih za posrt, svi su nam čestitali.”

Ovaj vid košarke je urban i šalje pozitivnu sliku, a među mladima je omiljen zbog svoje univerzalnosti i zbog činjenice da nije potrebna velika insfrastukrtura za igru. Potrebno je samo malo prostora, košarkaški obruč i lopta, dobra fizička sprema i volja da se igra.

Najava događaja

Trenutno nema najavljenih dešavanja . Posećujte nas i prvi saznajte sve o sledećim dešavanjima u našem gradu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8012117.1527117.5042