Vesti

Počela rekonstrukcija puta Mitrovica – Radinci

Veliki Radinci – Saobraćajnica Sremska Mitrovica – Veliki Radinci biće u potpunosti rekonstruisana, prvi put posle pola veka od izgradnje. Ukupna vrednost radova je 225, 4 miliona dinara.

Radovi na rekonstrukciji kompletne saobraćajne deonice Sremska Mitrovica – Veliki Radinci, ukupne dužine 6,3 km počeli su pre tri dana i za sada sve ide svojim tokom, ocenjuju iz lokalne samouprave.

Vladimir Pavlović predsednik Skupštine Grada Sremska Mitrovica rekao je nakon što je obišao radove: „Ovo je velika stvar za Velike Radince ali i meštane Sremske Mitrovice i okolnih mesta. U razgovoru sa meštanima čuo sam da se mnogi i ne sećaju kad je ovaj put izgrađe,n kad je poslednji put rekonstruisan, tako da je stvarno krajnje vreme da se on rekonstruiše. Radi se kako rekonstrukcija kolovozne deonice, tako i proširenje na delovima gde ona trenutno iznosi 5,2 metra biće ukupno šest metara, plus bankine po metar sa svake strane, plus odlivni kanali. Molimo za malo strpljenja, rok za završetak radova je 90 dana. Ukupna vrednost radova je 225, 4 miliona dinara.”

Tako će za oko tri meseca meštani Velikih Radinaca ali i Sremske Mitrovice i okolnih mesta imati nov put koji će, prema rečima predsednika Pavlovića, biti pre svega bezbedan, ali i estetski lepo urađen.

Miloš Kekić predsednik Saveta Mesne zajednice „Veliki Radinci” veoma je zadovoljan ovom obnovom: „Zahvaljujući mudrom rukovođenju kako državom, tako i Gradom u Sremska Mitrovica, stvorili su se uslovi za rekonstrukciju ove deonice puta, što je veoma zahtevno jer je put rađen pre 50 godina. Ovaj put nije samo usko vezan za Velike Radince, kako ovo mesto, tako su i četiri okolna sela njime vezana za Sremsku Mitrovicu. Put vodi dalje prema Fruškoj gori, prema Novom Sadu, saobraćaj je frekventan, može da se dođe i do auto-puta, do Rume, tako da svi putevi svakako vode u Velike Radince.”

Ovaj putni pravac izuzetno je opterećen saobraćajem, kako putničkim, tako i teretnim, pa će njegova obnova nakon pet decenija doprineti bezbednijem putovanju. Radovi obuhvataju ceo put od kružnog toka kod naplatne rampe, do centra sela, a  finansiraju ih Putevi Srbije na inicijativu Grada Sremska Mitrovica.

Najava događaja

04maj10:0017:00Uskršnje fotografisanje i bazar

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7604117.1117117.4630