Vesti

Otvoreni kafići dok se nastavlja uređenje Gradske plaže

Sremska Mitrovica – Naredne nedelje nadležne komunalno-inspekcijske službe obaviće tehnički prijem samo pešačkog dela Gradske plaže. Ugostitelji su počeli da rade, a uređenje kupališnog dela plaže odvijaće se u skladu sa opadanjem vodostaja.

Naredne nedelje biće urađen tehnički prijem dela plaže koji nije pod vodom, reč je o pešačkom prostoru gde su počeli da rade kafići. Usled visokog vodostaja reke Save, tehnički prijem dela plaže za kupanje odgođen je za neki naredni period, nadležni se nadaju da će to biti u skorije vreme.

Jasna Poznanović, v.d. načelnice Gradske uprave za saobraćaj, komunalne i inspekcijske poslove rekla je: „Grad će izvršiti ispekcijsku i svaku drugu vrstu kontrole i nad postavljanjem gradskog mobilijara duž pešačke staze, uspostavljanjem komunalne infrastrukture u smislu vode, struje, kanalizacije. Biće uspostavljene spasilačke službe, kao i službe obezbeđenja lica i medicinske službe Doma zdravlja. U toku naredne nedelje već počinjemo sa radovima uklanjanja mulja, starog peska i postavljanje novog, za to vreme bih upozorila i obavestila sve građani da kupanje na Gradskoj plaži još uvek nije bezbedno. Danas počinje rad svih ugostiteljskih objekata na Gradskoj plaži i Gradska uprava za saobraćaj komunalne inspekcijske poslove će biti prisutna na terenu i stalnim inspekcijskim nadzorom omogućavati bezbednost svih građana.”

Dodala je da Zavod za javno zdravlje još uvek nije izvršio analize kojima se može potvrditi bezbednost vode za kupanje i da će zdravstvena ispravnost vode biti objavljena onog trenutka kada kupališta sezone bude otvorena.

Radnici JKP „Komunalije” zaduženi i ove godine za održavanje čistoće i dezinfekcije Gradske plaže. Apelovala je na sve sugrađane da poštuju zabranu kupanja zbog svoje bezbednosti, dok se plaža u potpunosti ne uredi.

Najava događaja

27apr09:0015:00Dan magarica

27apr16:0017:45Radnički dočekuje ekipu Mačve iz Šapca

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8012117.1527117.5042