Vesti

Osnovci proslavljaju maturu

Sremska Mitrovica – Grad je obezbedio besplatne maturske večeri i za učenike osnovnih škola. Malu maturu, svi osnovci proslavljaju u Domu učenika.

Svečane proslave maturskih večeri za učenike – maturante osnovnih škola sa teritorije Grada simbolično su rastanak sa drugarima, nastavnicima, ali označavaju i dalji nastavak školovanja. Svršene osnovce čeka upis u željene srednje škole, a pre toga proslava završetka obaveznog dela školovanja.

Svetlana Milovanović gradonačelnica čestitala im je malu maturu: „Ova nedelja je definitivno nedelja osmaka, odnosno učenika završnih razreda osnovne škole, počele su njihove maturske proslave, želim im puno uspeha u daljem životu i školovanju. Grad Sremska Mitrovica je za njih uradio i to što smo od ove godine počeli sa održavanjem besplatne pripremne nastave i to za predmete srpski jezik i matematika. Nastavićemo sa tim trendom i dalje, zato što se, po rečima dece pokazalo, da im je to veoma korisno, da su puno toga naučili i nadam se da će oni to znanje prezentovati na samom završnom maturskom ispitu i primeniti na prijemnom ispitu, koji je uskoro. Sad imaju priliku i dalje da rade sa svojim predmetnim nastavnicima u školi. Još bih napomenula da je Grad Sremska Mitrovica za osnovce i za srednjoškolce obezbedio besplatne maturske večeri, hteli smo na taj način da pomognemo i učenicima i roditeljima, bar u tom segmentu, da ne misle na taj finansijski deo. Želim im puno, puno uspeha i sreće i na prijemnom ispitu i u daljem školovanju, ono što je najvažnije je da upišu ono što žele.”

Osnovno školovanje završeno je za učenike osmih razreda i ovo im je prilika da proslave. Mali maturanti, kao i veliki, imaju organizovane večernje proslave, među njima i osmaci Osnovne škole „Sveti Sava”.

Leon Žarko učenik je Osnovne škole „Sveti Sava” i poneo je titutu Đak generacije. kako je rekao: „Upisao sam srednju  muzičku školu, položio sam ispit pre dve, tri nedelje. Nekako se među mojim drugarima još od petog razreda znalo da sam ja za đaka generacije ali naravno to je opet prijatno iznenađenje.”

Malim maturantima poslednji nastavni dan u školi, ne znači kraj njihovih obaveza jer ih čekaju pripreme za završni ispit, odnosno upis u srednje škole.

Maturanti svih osnovnih škola, gradskih i seoskih proslavljaju kraj ovog dela školovanja zajedničkim svečanostima.

Najava događaja

04maj10:0017:00Uskršnje fotografisanje i bazar

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7604117.1117117.4630