Vesti

Noćni bazar

Sremska Mitrovica – Manifestacija „Noćni bazar” održan je u centru našeg grada. Bazar je organizovan uz podršku Saveta za koordinaciju i praćenje aktivnosti u oblasti ekonomskog razvoja na teritoriji AP Vojvodine, kao i uz podršku Agrobiznis inkubatora iz Sremske Mitrovice.

Gradski park je bio mesto okupljanja preduzetnika, umetnika i malih proizvođača, u okviru prvog „Noćnog bazara” u našem gradu. Manifestaciju zajednički organizuju Agrobiznis inkubator Sremska Mitrovica, čiji je većinski osnivač Pokrajinska vlada, Grad Sremska Mitrovica i tim „Novosadskog noćnog bazara”.

Kako je rekao zamenik gradonačelnice Petar Samardžić: „Mitrovački gradski park pretvoren je u noćni bazar, mesto okupljanja lokalnih i gostujućih izlagača koji su prikazali s ljubavlju i ručno proizvedene tvorevine, hranu i rukotvorine koje ne možete pronaći u supermarketima. U saradnji sa ekipom „Novosadskog noćnog bazara” koji se održava već nekih pet godina, ekipom ima veliko iskustvo u organizovanju ovog događaja organizovali smo bazar kod nas. Došli su na ideju da se slični održavaju događaji van teritorije Novog Sada, do sad su održani u Zrenjaninu, Inđiji, Rumi i još nekoliko vojvođanskih gradova, a prvi put u Sremskoj Mitrovici u partnerstvu sa mitrovačkim Agrobiznis inkubatorom, kome kojem je delatnost podrška i pomoć će lokalnim proizvođačima poljoprivredno-prehrambenih proizvoda. Prisutno je oko 100 izlagača koji mogu ne samo da prikažu svoje proizvode, nego da razmene iskustva međusobno, ostvare kontakte, te ubuduće učestvuju i na sličnim bazarima u drugim gradovima.”

Bazar je posetio veliki broj ljudi. Mogli su da vide ili da kupe proizvode iz našeg grada, Srema, ali i drugih krajeva zemlje. Više od dve trećine učenika prvi put izlažu, ostali su već sa iskustvom, a kombinovani su kako bi mogli da se upoznaju i uspostave saradnju, prošire ekonomsku osnovu.

Branko Ćurčić potpredsednik Pokrajinske vlade ističe: „Ovo je drugi put da na ovaj način malim proizvođačima želimo i možemo da pomognemo u podsticanju poslovanja i plasiranju proizvoda. Sa Agrobiznis inkubatorom i Marijom Radojčić organizatorkom „Novosadskog noćnog bazara”, s kojom imamo potpisan ugovor o saradnji, prvi put smo upriličili prezentaciju malih preduzetnika u našem gradu. Prvi, start-ap bazar smo imali u Novom Sadu, pokazao se kao veoma dobar događaj, a u Sremskoj Mitrovici je sada prvi, a nadamo se samo jedan u nizu ovakav bazar.”

U našem Gradskom parku na Noćnom bazaru svoje proizvode su izložili i prodavali mali proizvođači domaćih prehrambenih proizvoda, vina, rakije, zanatskog piva, ali i raznih unikatnih rukotvorina i prirodne kozmetike.

„Imamo neizmernu podršku za održavanje prvog bazara naših partnera i saradnika kojima želim da se zahvalim. Isto tako sve ovo ne bi bilo ovako lepo da nemam neizmernu podršku Pokrajinske vlade i Grada Sremska Mitrovica. Izložene su različite vrste hrane i pića, umetnički dela, stari zanati, ručno rađeni proizvodi. Do kasno u noć smo se družili, ovde su neki izlagači iz Sremske Mitrovice prvi put, a nadamo se da će ovo postati tradicija,” rekao je direktor Agrobiznis inkubatora Radoslav Panić.

Marija Radojčić organizatorka „Novosadskog noćnog bazara” navodi da je od 100 izlagača polovina sa domaćeg terena, iz našeg grada i okoline, a druga polovina sa raznih strana, mahom iz Vojvodine.

„Dogovorili smo se da razmenimo iskustva i znanja, došli smo na ideju da baš Mitrovica bude izabrana među mnogo mesta kao domaćin bazara. Pohvalno je to što ovde postoji Agrobiznis inkubator koji pomaže malim proizvođačima kako bi se što više i bolje pozicionirali na tržištu, a što je i smisao današenjg događaja. Pomoći ćemo im u plasmanu proizvoda, u skladu sa tim smo organizovali današnji bazar ali pored toga smo dogovorili se da radimo bazare širom Vojvodine i u Beogradu na kojima će imati priliku da izlažu članovi Agrobiznis inkubatora. Mali proizvođači rukotvorina koji do sada nisu poslali članovi Agrobiznis inkubatora pozivam da to učine jer mogu ostvariti ozbiljne benefite, ne samo kroz izlaganje, nego i kroz razne su seminare koje mogu koristiti za unapređenje njihovog poslovanja” rekala je Marija Radojčić.

Bazar je protekao u vedroj atmosferi, uz kupovinu, probanje jela i pića, priređen je i zabavni program.

Najava događaja

04maj10:0017:00Uskršnje fotografisanje i bazar

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7604117.1117117.4630