Vesti

Lovci iz Kuzmina farbaju ogradu bolnice

Sremska Mitrovica – Lovačko društvo „Fazan” iz Kuzmina iskazuje visok nivo društvene odgovornosti organizujući akciju farbanja ograde i uređenja rastinja oko Opšte bolnice. Akciju je podržao Grad Sremska Mitrovica.

Ideja za ovu akciju, potekla je od lovaca iz Kuzmina u saradnji sa gradskom upravom i to pre tri meseca, ali su čekali da im vremenski uslovi dozvole realizaciju. Naišli su na veliko razumevanje i odobravanje gradskih vlasti.

Vladimir Pavlović, predsednik Skupštine Grada rekao je: „Kao i mnogo puta do sada, lovci su pokazali društvenu odgovornost, ovo je pravi primer solidarnosti i sloge i šta sve može da se uradi kada se ljudi dobro organizuju i kada se dogovore. Dok čekamo potpunu rekonstrukciju mitrovačke bolnice, moramo da je održavamo, lovci ovde, pored radne akcije farbanja i krčenja šiblja, takođe prave i jedno malo druženje u njihovom duhu. Sve pohvale za njih, a grad će uvek nastojati da podrži ovakve akcije. Jedna od najvažnijih stvari u kojoj želimo da sa lovcima napravimo saradnju je Centar lovnog turizma koji gradimo i čija prva faza izgradnje će biti završena u julu mesecu. Novi ambijent pre svega za naše lovce, ali i za lovni turizam jer je ta grana turizma, kao grana privrede u ekspanziji, te mi za to moramo napraviti ambijent kakav nam dolikuje.”

Tokom cele godine, članovi društva su aktivni, ovo je jedna u nizu humanitarnih akcija lovaca, koju sprovode u cilju očuvanja prirode i pomoganja okolini s naglaskom na društveno odgovoran rad. Kako navode, u njihovom selu, u Kuzminu, akcije stalno traju.

Zoran Filipović sekretar Udruženja Lovačkog društva „Fazan”  Kuzmin ističe: „Pre svega ovom akcijom želimo da pomognemo Opštoj bolnici i zdravstvenim radnicima koji su u proteklom periodu Kovida izneli najveći teret. Konkretno, mi ćemo da popravimo, okrečimo i ofarbamo otprilike oko 300 metara ove ograde. Akcije imamo tokom cele godine u našem društvu, jer naše je društvo veliko. U Kuzminu smo radili dosta, krčenje naših lovnih objekata, imamo naših lovnih obaveza i lovci su uvek tu za saradnju, za pomoć. Članovi su uložili sopstvena sredstva u nabavku potrebnog repromaterijala, a jedan deo dala nam je gradska uprava i javna preduzeća su nam izašla u susret spram sopstvenih mogućnosti.”

Lovačko društvo „Fazan“ iz Kuzmina spada u red velikih udruženja, broji 60 članova, u akciji učestvuje njih oko 50 uglavnom mlađih ljudi, a priključila se i nekolicina sugrađana koji podržavaju rad ovog društva ali i ovakve akcije.

Pored farbanja rade na sanaciji i čišćenju rastinja uz ogradu. Biće ofarbana ograda u dužini od 300 metara.

Pored uređenja okoline i društvno-korisnog rada, ova akcija za cilj ima i druženje, razvijanje pozitivinih međuljudskih odnosa.

Obišao ih je i direktor Opšte bolnice prim. dr Dragan Malobabić, pa su svi zajedno napravili grupnu fotografiju.

Najava događaja

21maj12:0012:30U utorak „Maturantski ples”

22maj09:0013:00Otvoreni dan u Kasarni „Boško Palkovljević Pinki”

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7618117.1131117.4644