Vesti

Gradsko finale „Lige malih šampiona”

Sremska Mitrovica – Gradsko finale „Lige malih šampiona” održano je u organizaciji Sportskog saveza Grada Sremska Mitrovica, u saradnji sa Sportskim savezom Srbije i Savezom za predškolski sport i fizičko vaspitanje Srbije.

Velika hala Poslovno-sportskog centra „Pinki” u našem gradu bila je domaćin sportske manifestacije namenjene deci predškolskog uzrasta „Liga malih šampiona”. Sportske aktivnosti i takmičenja veoma su važna za decu predškolskog uzrasta, navode stručnjaci.

Goran Vještica predsednik Saveza za predškolski sport i fizičko vaspitanje Srbije rekao je: „U školskom i predškolskom uzrastu sport ili fizičko vežbanje najpozitivnije utiču na pozitivan razvoj dece. Na ovaj način želimo da omasovimo bavljenje sportom dece predškolskog uzrasta, da ih polako uvodimo u sistem sporta jer je jako važno da deca već u ranoj mladosti nauče da je sport važan zbog zdravlja. Moram istaći da ova takmičenja traju već poslednjih mesec i po dana, a ovo je finale, tako da su sva deca starijeg predškolskog uzrasta u Sremskoj Mitrovici imala priliku da se oprobaju, da se takmiče i danas su došli samo finalisti, pobednici takmičenja u predškolskim ustanovama i pobednici objekata u okviru Predškolske ustanove „Pčelica”. Ovo je prva godina organizacije takmičenje za decu predškolskog uzrasta, takmičenja se održavaju u jedanaest gradova. Sremska Mitrovica je izabrana da bude učesnik zbog dobre saradnje sa Sportskim savezom u Sremskoj Mitrovici, već ove prve godine u pilot-projektu, a kao i do sad Sremska Mitrovica se pokazala fenomenalno, organizovano sve je na maksimumu.”

U našem gradu finalno takmičenje okupilo je 270 takmičara, dece predškolskog uzrasta i starijeg uzrasta, od pet do sedam godina. Učestvovali su samo pobednici iz svih objekata predškolskih ustanova.

Kako je rekla Zorana Jakovljević u ime Sportskog saveza Grada Sremska Mitrovica: „Ovo je projekat nacionalnog karaktera i podrazumeva takmičenje dece uzrasne kategorije starija grupa i predškolci tj. pripremni predškolski program, uzrasta pet-šest i šest-sedam godina. Takmičenje se odigrava u dve discipline, štafetni motorički poligon koji je namenjen deci starijeg i predškolskog uzrasta i štafetna trka, trka na 2.000 cm. Okupili smo veliki broj dece do kojih smo došli tako što smo u prethodnom periodu obilazili sve objekte Predškolske ustanove „Pčelica” i došli smo do najbržih, najspretnijih. Oni su danas prezentacija svega što smo uradili.”

Pozvala je roditelje i sve ljude koji učestvuju u radu sa decom da ih bodre i podržavaju na njihovom sportskom putu jer smatra da je dužnost svih odraslih da im pomognu da se razvijaju, da napreduju i da uče.

„Sportski savez Grada Sremska Mitrovica danas organizuje jedan veliki, prelep čas za decu to je Gradsko finale takmičenja „Liga malih šampiona”. Slika koju mi danas šaljemo su osmesi i igra i to je suština našeg posla da decu uvedemo u sport kroz igru i osmeh i da se u sportu i zadrže. To je naša funkcija, to je naš cilj i ovakvim danima kao što je danas, mi to i ostvarujemo,” rekao je Nemanja Crnić, generalni sekretar Sportskog saveza Grada Sremska Mitrovica.

Podrška pravilnom rastu i razvoju dece na ranom uzrastu data je kroz ovo takmičenje i sve što mu je prethodilo, a to je velik rad i trud ljudi okupljenih oko republičkog i Sportskog saveza Grada Sremska Mitrovica.

Najava događaja

04maj10:0017:00Uskršnje fotografisanje i bazar

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7604117.1117117.4630