Vesti

Grad obezbedio plastenik i kombi vozilo Dnevnom boravku „Sunce”

Sremska Mitrovica – Grad je obezbedio novi plastenik i još jedno kombi vozilo za prevoz dece i ličnih pratilaca korisnika Dnevnog boravka za decu, mlade i odrasla lica sa smetnjama u razvoju „Sunce”.

Tokom posete Dnevom boravku Dražen Riđošić, načelnik Gradske uprave za socijalnu zaštitu i zaštitu životne sredine i pomoćnik gradonačelnice Uroš Veselinović, ove poteze ocenili su kao korake ka podizanju usluga socijalne zaštite na viši nivo.

„Postavljanjem plastenika, deci Dnevnog boravka biće omogućeno da uzgajaju cveće i druge biljke, koje će se potom naći u prodaji u njihovim prostorijama na Žitnom trgu, ali i na izložbama i raznim manifestacijama gde učestvuju. Drugi razlog zbog kojeg smo došli jeste uručenje kombi vozila za decu Dnevnog boravka. Grad izdvaja sredstva za prevoz dece i ličnih pratilaca u iznosu od milion dinara na godišnjem nivou. Trudićemo se i u budućnosti da usavršavamo usluge socijalne zaštite i da osluškujemo potrebe naših korisnika,” rekao je načelnik Riđošić.

Grad je izdvojio 800.000  dinara za postavku plastenika i potrebene materijale kako bi omogućio njegovo korišćenje. Biljke, potekle iz ovog staklenika biće prepoznatljive jer će imati logo škole na saksijama. Građanima će biti dostupne putem prodajnih izložbi u objektu da Žitnom trgu i preko cvećara sa kojim imaju potpisane sporazume o saradnji.

Negovan Nikolić direktor ŠOSO „Radivoj Popović” kaže da se njihov san da imaju Dnevni boravak koji će odgovarati svim njihovim korisnicima, ostvario: „Jedan od koraka ka ostvarenju tog sna bilo je uređenje plastenika. Ovo je savremeni plastenik za proizvodnju saksijskog cveća gde će 35 korisnika boravka, ali i 15 učenika srednje škole, naši cvećari, vrtlari obavljati praktičnu nastavu. Deo sredstava ostvarenih prodajom ponovo se vraća u proizvodnju, a drugi deo ćemo podeliti našim korisnicima kroz usluge i za unapređenje njihovog položaja.”

Plastenik će koristiti i 15 bivših učenika ove škole angažovanih preko Nacionalne službe za zapošljavanje kroz javne radove, dodao je Nikolić, tako da će ukupno 70 korisnika osetiti benefite ovog prostora. Cilj jeste, navodi dalje direktor, da oni sami sve održavaju u skladu sa mogućnostima.

Dragana Micić jedna od korisnica Dnevnog boravka iz Sremske Rače rekla je: „Uzgajamo cveće, takođe radimo i lavandu. Svaki dan, pomažemo nastavnici Gorici.”

Svrha nabavke vozila je da ujutro dovezu decu na nastavu, i u boravak, i da ih posle podne vrate njihovim porodicama kako bi ŠOSO Radivoj Popović” imao još bolju i kvalitetniju uslugu. Direktor Nikolić se zahvalio gradskoj upravi podsetivši da je Grad već donirao jedno vozilo, dok je treće dobijeno od australijske ambasade.

Novo kombi vozilo koristiće se na jednoj od tri linije kojima se korisnici Dnevnog boravka i njihovi pratioci dovoze i vraćaju kako bi pratili nastavu u ŠOSO Radivoj Popović”, a to su od Sremske Rače i Zasavice, kao i na teritoriji Grada Sremska Mitrovica.

Najava događaja

27apr09:0015:00Dan magarica

27apr16:0017:45Radnički dočekuje ekipu Mačve iz Šapca

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8012117.1527117.5042