Vesti

Deca koja menjaju svet

Sremska Mitrovica – Mitrovački „Malci genijalci” nastavljaju da nižu dobre rezultate i osvajaju medalje. Ovog puta mališani su učestvovali na 7. međunarodnoj olimpijadi  u mentalnoj aritmetici, koja se održala u nedelju 18. juna u beogradskom hotelu „Jugoslavija” pod sloganom „Deca koja menjaju svet”.

Na takmičenju je učestvovalo oko 1000 dece uzrasta od 4 do 14 godina, kako iz Srbije tako i iz zemalja širom Evrope, a „Malci” iz Sremske Mitrovice osvojili su drugo mesto.

Povodom velikog uspeha koji su „Malci genijalci” ostvarili, njih i njihovu učiteljicu Zoricu Elor ugostila je u Gradskoj kući gradonačelnica Svetlana Milovanović, a kako bi tokom leta što više uživali u raspustu i napunili baterije za nove uspehe koji im predstoje, gradonačelnica im je uručila porodične vaučere za gradski bazen „Pinki”.

Kako je rekla učiteljica Zorica Elor veselu ekipu „Malaca genijalaca” iz Sremske Mitrovice činili su Nikola Pavlović, Stefan Milivojević, učenici drugog razreda, zajedno sa svojim drugaricama Sofijom Grabić i Milom Hodobom, učenicama prvog razreda. Na takmičenju su imali usmeni i pismeni deo, u kom su za samo 12 minuta imali pred sobom 120 zadataka, u čijem su se rešavanju naši „Malci” posebno istakli.

Mentalna aritmetika je sposobnost brzog i tačnog računanja bez korišćenja olovke, papira ili drugog pomagala. Program mentalne aritmetike je namenjen intelektualnom razvoju dece, a zasniva se na upotrebi drevne računaljke abakus čijom se vizuelizacijom  postiže izvanredno brzo računanje, dodala je Zorica Elor.

Vrednim radom, uspesima na takmičenjima, vedrim duhom uz požrtvovan rad njihove učiteljice Zorice Elor, mitrovački „Malci genijalci” daju primer svima nama, jer su zaista deca koja menjaju svet.

Najava događaja

19apr19:0020:00Duo Docemente 

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7886117.1400117.4914