Vesti

Prvi međunarodni rečni kruzer u našem gradu

Sremska Mitrovica – Nautičko-turistička sezona otvorena je uplovljavanjem luksuznog rečnog kruzera Viktor Igo u novootvoreno Međunarodno putničko pristanište u našem gradu. Turisti iz Francuske, Švedske, Švajcarske i drugih evropskih zemalja mogli su da se upoznaju sa kulturom i istorijskim spomenicima Sremske Mitrovice.

Putnike sa francuskog rečnog kruzera „Viktor Igo” dočekali su gradonačelnica Svetlana Milovanović, Uroš Veselinović zamenika načelnika Gradske uprave za opšte i zajedničke poslove i Dušana Drča direktor Turističke organizacije Sremska Mitrovica. Početak nautičkog turizma označava novu eru u ovoj privrednoj grani našeg grada.

„Nepuna dva meseca nakon što smo otvorili pristanište, stiglo nam je prvih oko 80 putnika, što me veoma raduje. Na ovaj način, dolaskom stranih turista, biće poboljšan kako turizam, tako i privreda našeg grada. Ovo je prvi, ali ne i poslednji kruzer koji stiže na naše pristanište, jer njegovim dolaskom otvaramo sezonu rečnog turizma. Ova investicija u pristanište pokazala se kao dobra i veoma korisna, ne samo za naš grad, nego i celu Srbiju, jer smo njegovim otvaranjem uzeli učešće u projektu „Zaplovimo Srbijom”, rekla je gradonačelnica Milovanović.

U svetu, pa i kod nas obnavlja se međunarodni putnički vodni saobraćaj kao vid turizma, tako je naš grad bogate kulturno-istorijske baštine postao nezaobilazno pristanište na plovidbenim rutama. Mitrovačko međunarodno putničko pristanište, jedino je na reci Savi, pored Beograda.

Nakon obilaska fruškogorskih manastira i Sremske Mitrovice francuski kruzer Viktor Igo isplovio je iz rečnog pristaništva sutradan 4. maja. Kako su strani turisti rekli, poneli su lepe uspomene i utiske u nadi da će se nekad, ponovo vratiti u naš grad.

Najava događaja

24aprCelodnevni dogadjaj28SIRMIUM MUSIC FEST

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8146117.1661117.5176