Vesti

Pokret slobodnih građana predstavio predlog zakona o finansiranju Vojvodine

Sremska Mitrovica – „Sremska Mitrovica i Vojvodina biraju da sami odlučuju o svom novcu. Ustavna je obaveza da se usvoji Zakon o finansiranju Vojvodine kojim bismo nadoknadili novac koji nam je svake godine uskraćen, a kojim bi bili rešeni svi infrastrukturni projekti u pokrajini,” rekla je narodna poslanica i predsednica Vojvođanskog odbora Pokreta slobodnih građana Anna Oreg u nastavku kampanje „Vojvodina bira” koja je održana u Sremskoj Mitrovici.

Anna Oreg je dodala da Vojvodina može biti prosperitetna poput svih drugih evropskih regiona: „Mi danas vodimo paralelno dve kampanje i „Pravac Evropa” i „Vojvodina bira” uprao zato što je decentralizacija i regionalizacija jedna od osnovnik politika Evropske unije i sve suprotno od onoga kako srpska napredna stranka vodi državu – autokratski i centralizovano”.

„Decentralizacija nije puko ostavljanje više novca na nižim nivoima uprave, to je vera u ljude, vera da svako u svojoj sredini može sam da odredi kako da najbolje napreduje i koji projekti su neophodni da bi se kvalitetno živelo. Nećemo da umesto beogradizacije, dobijemo novosadizaciju Vojvodine, već zaista želimo da kreiramo društvo u kome je svaki grad, i Sremska Mitrovica, Ruma ili Inđija, dobro mesto za život kao i veliki centri,” zaključila je Anna Oreg.

Najava događaja

19apr19:0020:00Duo Docemente 

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7886117.1400117.4914