Vesti

Oko 500 radnih mesta na Sajmu zapošljavanja

Sremska Mitrovica – Na u Sajmu zapošljavanja u foajeu Poslovno sportskog centra Pinki” učestvovala su 23 poslodavaca koji su iskazali potrebu za zapošljavanjem oko 500 radnika raznih obrazovnih profila.

Sajam je organizovala Nacionalna služba za zapošljavanje – Filijala Sremska Mitrovica uz podršku lokalne samouprave. Ova manifestacija održava se skoro dve decenije i po mišljenju Petra Samardžića, zamenika gradonačelnice predstavlja prvi korak do zasnivanja radnog odnosa.

Kako je obilazeći Sajam zapošljavanja rekao Samardžić: „Sajam zapošljavanja je prilika za sve Mitrovčane koji nemaju zaposlenje, a posebno za mlade koje su tek završili školovanje i u potrazi su za poslom, da predaju radne biografije kako bi ih poslodavci imali u vidu sada i prilikom drugih faza zapošljavanja. Grad Sremska Mitrovica je godinama unazad radio na rešavanju problema nezaposlenosti, čija stopa danas iznosi ispod 3 odsto. Aktivno se radi na pripremanju novih radnih zona, pre svega „Sever 3”, severno od auto-puta, ali i na uređenju i komunalnom opremanju postojećih radnih zona. U okviru Industrijske zone „Istok” čak dve kompanije „Iton” i „Modine” šire svoje proizvodne kapacitete, pa će se i tu u budućnosti javiti potreba za novom radnom snagom, kako na izvršnim, tako i na administrativnim poslovima, a reč je o preko 600 novih radnih mesta nakon proširenja. Aktivno radimo na stvaranju uslova da u našem gradu posao ima svako ko želi da radi.”

Na štandu Nacionalne službe za zapošljavanje – Filijala Sremska Mitrovica nezaposleni i poslodavci mogli su da dobiju sve potrebne informacije i o aktuelnim programima za podsticanje zapošljavanja.

Marija Aničić, diplomirani pravnik za pravne, kadrovske i administrativne poslove Nacionalna služba za zapošljavanje u našem gradu podsetila je: „Nastavljena je tradicija održavanja ove manifestacije i susreta poslodavaca i nezaposlenih lica. Potražnja je za svim profilima radnika, najviše su poslodavci stavili akcenat na operatere u proizvodnji, vodoinstalatere, administrativne radnike, mašinske inženjere, vaspitače, vozače svih vrsta kategorija. Planirana je organizacija još jednog Sajma na jesen, a nastaviće se praksa održavanja i u svim našim ispostavama, Rumi, Staroj Pazovi i Inđiji.”

Nacionalna služba na ovaj način svim tražiocima zaposlenja omogućava priliku da se u neposrednom kontaktu sa poslodavcima informišu o slobodnim radnim mestima i predaju svoje radne biografije.

Najava događaja

19apr19:0020:00Duo Docemente 

19apr19:0020:00Sve će to narcis pozlatiti

24aprCelodnevni dogadjaj28SIRMIUM MUSIC FEST

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7970117.1484117.4998