Vesti

Održana auto kros trka Srema 2023. Nacionalnog i otvorenog prvenstva Srbije

Šašinci – Nacionalno i otvoreno prvenstvo Sportske automobilske auto – kros asocijacije Srbije „Nagrada Srema 2023” održano je pod pokroviteljstvom Grada Sremska Mitrovica i Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, u organizaciji „Asu Syrmien racing”. Reli je održan u Šašincima na „Autocross areni”.

Jedna od disciplina čija popularnost se ponovo vraća na ove prostore jste auto- kros, a na području našeg Grada održana je jedna od bitnih trka sezone jer pobednik nosi titulu „Nagrada Srema 2023”. Na stazi i oko nje bilo je evidentno prisustvo velikog broja vozača i publike, među njima i predstavnika pokrovitelja takmičenja. Trke su pratili i zamenik gradonačelnice Petar Samardžić i načelnik Gradske uprave za kulturu i sport, Vasilj Ševo. 

„Sremska Mitrovica je definitivno grad sporta, a to se jasno ogleda i u organizaciji ove sportske manifestacije. Auto kros je bio u fokusu ovogodišnjeg prvenstva, donoseći uzbuđenje i brzinu. Ovde vozači moraju da budu disciplinovani i hrabri, brzina i adrenalin je nešto što se traži. Mi smo i prošle godine bili pokrovitelji i ove godine, Grad Sremska Mitrovica i Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu zajedno smo pokrovitelji, urađena je adaptacija i rekonstrukcija staze, bila je 620, a danas iznosi 770 metara. Organizacija je bila odlična, a bezbednost takmičara i gledalaca svake godine je na sve višem i višem nivou,” rekao je Vasilj Ševo, načelnik za sport i kulturu.

Autokros staze su kružne, zemljane staze, dužine do 2 km koje zahtevaju od vozila da bude dobro upravljivo, a od vozača da poseduje znatno umeće za vožnju na promenljivom terenu. Trenutno u Srbiji postoje 3 licencirane staze za autokros i to su: Autokros arena Srpski Miletić, Somborska arena i Autokros arena Srem u Šašincima.

Kako je rekao direktor ovog takmičenja Dragoslav Petrović u auto sportu poznatiji kao Beli: „Treći put sam ovde, svake godine se sve više radi na bezbednosti takmičara i gledalaca. Ove godine imamo 43 učesnika u 6 klasa plus sedma super klasa slika, takmičari su iz Srbije i Slovenije. Automobilizam je jako skup sport zato imamo sponzore. Prezadovoljan sam organizacijom i samim takmičenjem. Nekad sam se i ja takmičio, to je bila u to vreme stare Jugoslavije, bio sam šampion Srbije u reliui fića na brdskim stazama”.

Nakon kvalifikacionih trka i službenih treninga prvog dana, sutradan usledile su još dve kvalifikacione trke i naravno, finale.

https://www.facebook.com/sremskamitrovicazivi

Najava događaja

24aprCelodnevni dogadjaj28SIRMIUM MUSIC FEST

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8146117.1661117.5176