Vesti

Manifestacija Crvenog krsta „Bezbednost na vodi”

Sremska Mitrovica – Na Međunarodni dan bezbednosti na vodi Crveni krst Sremska Mitrovica organizovao je manifestaciju sa ciljem da podseti Mitrovčane na važnost i značaj poštovanja pravila na kupalištima.

Povodom 15. maja, Dana bezbednosti na vodi, Crveni krst je realizovao manifestaciju pod nazivom „Bezbednost na vodi” u cilju povećanja bezbednosti boravka pored vode i u vodi. Kako bi poruka došla do što većeg broja sugrađana manifestacija je održana na platou centralnog gradskog trga, u prisustvu gradonačelnice Svetlane Milovanović i predstavnika različitih institucija, saradnika, partnera i prijatelja Crvenog krsta.

Tatjana Jovančević sekretar Crvenog krsta Sremska Mitrovica podsetila je: „Takođe, u sklopu obeležavanja ovog dana podsetili smo se i godišnjice majskih poplava iz 2014. godine, kao i Nedelje Crvenog krsta. Povod jeste da se danas prisutnima prezentuju kapaciteti svih aktera i subjekata u našem gradu za odgovor na vanredne situacije, takođe i da se ukaže na potrebu upućivanja i skretanja pažnje najmlađima prvenstveno za bezbedno ponašanje na kupalištima kako otvorenim tako i zatvorenim.”

Ova aktivnost okupila je spasioce na vodi iz Sremske Mitrovice, Subotice, Beograda, Brusa, Aleksandrovca i Crvenog krsta Vojvodine, koji imaju uspeha u dugogodišnjem radu na otvorenim i zatvorenim kupalištima, kao i spasioce iz Odeljenja za vanredne situacije Sremska Mitrovica.

Dimitrije Konjović predstavnik Crvenog krsta Vojvodine dodaje i to da je posebna pažnja posvećena deci: „Na radim tačkama koje su bile postavljene, prisutnima smo predstavili raspoložive kapacitete za delovanje u vanrednim situacijama, kao i za obezbeđivanje kupališta tokom sezone na otvorenim i zatvorenim kupalištima. Realizovane su edukativne radionice sa decom o tome na šta treba da obrate pažnju kada borave na kupalištima.”

Na Trgu Ćire Milekića predstavljeni su raspoloživi kapaciteti svih subjekata u našem gradu za odgovor na vanredne situacije. Takođe, na ovaj način apelovali su na značaj bezbednog ponašanja i poznavanja pravila boraka na vodi i pored nje.

Najava događaja

19apr19:0020:00Duo Docemente 

19apr19:0020:00Sve će to narcis pozlatiti

24aprCelodnevni dogadjaj28SIRMIUM MUSIC FEST

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7970117.1484117.4998