Vesti

Javni poziv za ugradnju solarnih panela na porodičnim kućama

Sremska Mitrovica – Raspisan je javni poziv Mitrovčanima za sufinansiranje ugradnje solarnih panela. Mitrovačka domaćinstva koja su zainteresovana da na svojim kućama ugrade solarne panele, invertere i cirkulacione pumpe, a u stanovima termostatske ventile, moći će to da učine ove godine uz pomoć Grada koji pokriva do 50 posto troškova.

Gradska uprava raspisala je Javni poziv za sufinansiranje ugradnje solarnih panela za proizvodnju električne energije za sopstvene potrebe na porodičnim kućama i unapređenje termotehničkog sistema putem ugradnje kalorimetara, cirkulacionih pumpi, termostatskih ventila i delitelja toplote na teritoriji Grada Sremska Mitrovica za 2023. godinu.

Na koferenciji za predstavnike medija u holu Gradske kuće, tim povodom obratio se sekretar Skupštine Grada Miloš Mišković i predsednik Komisije za realizaciju mera energetske sanacije na teritoriji Grada Sremska Mitrovica: „Komisija danas raspisuje javni poziv za sufinansiranje ugradnje solarnih panela i invertera, zatim za sufinansiranje cirkulacionih pumpi i sufinansiranje delitelja toplote, termostatskih ventila i kalorimetara. Grad Sremska Mitrovica za ovu svrhu opredelio je 2,5 miliona dinara, s tim što subvencija ne može biti veća od 50% troškova najveći mogući iznos za sufinansiranje mere energetske sanacije koja se odnosi na ugradnju solarnih panela iznosi 420 hiljada. Javni poziv traje do 24. maja, prijavni obrazac i sva potpuna dokumentacija biće javno dostupna na zvaničnom sajtu Grada i u pisarnici Uslužnog centra gradske uprave. Prijave se podnose poštom ili lično u Uslužnom centru. Pravo na učestvovanje po ovom javnom pozivu imaju svi oni koji su vlasnici objekta, ona lica koja su vlasnici brojila, oni koji su izmirili porez na imovinu i koji stanuju u konkretnom domaćinstvu.”

Za sve dodatne informacije i obaveštenja zainteresovani sugrađani mogu da se obrate zaposlenima u Uslužnom centru gradske uprave.

Sva dokumentacija i Javni poziv biće dostupni i na zvaničnom sajtu Grada Sremska Mitrovica. https://www.sremskamitrovica.rs/page.php?pro_id=973

Najava događaja

26apr10:3012:00Uskršnja prodajna izložba na terasi Turističkog info centra

27apr16:0017:45Radnički dočekuje ekipu Mačve iz Šapca

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8012117.1527117.5042