Vesti

Edukacija maturanata o prevenciji nedoličnog i nasilničkog ponašanja

Sremska Mitrovica – Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici, održavaju ove nedelje tribine na kojima informišu maturante o prevenciji nedoličnog i nasilničkog ponašanja, posledicama zloupotrebe alkohola i opojnih droga, o bezbednom i odgovornom ponašanju u saobraćaju, te rizicima i posledicama nepoštovanja saobraćajnih pravila prilikom vožnje.

Tribine se održavaju u svim srednjim školama na području Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici.

Cilj ove akcije je unapređenje bezbednosne kulture i zaštite maturanata srednjih škola i očuvanje povoljnog stanja bezbednosti za vreme maturskih proslava i drugih školskih manifestacija.

Mladi trebaju biti svesni svoje obaveze da poštuju zakon, lične odgovornosti ako ga prekrše i posledica koje mogu imati u slučajevima da izazovu ili učestvuju u tuči, ometaju javni red, ometaju rad policije, neovlašćeno koriste pirotehnička sredstva, konzumiraju alkohol ili opojne droge ili ugrožavaju svoje i tuđe živote upravljajući vozilom pod dejstvom alkohola, nedozvoljenom brzinom, bez sigurnosnog pojasa ili bez položenog vozačkog ispita.

Pored preventivnih aktivnosti, pripadnici policije će u dane završetka školske godine i održavanja maturskih proslava dodatno kontrolisati javni red i bezbednost saobraćaja u blizini školskih dvorišta, na ulicama, trgovima i u blizini objekata u kojima će biti organizovana maturska slavlja.

U interesu maturanata, roditelja, nastavnika i građana je da maturske proslave proteknu bezbedno i da onima kojima su namenjene ostanu u najlepšoj uspomeni.

Najava događaja

27majCelodnevni dogadjaj31SLOBODNA ZONA

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7641117.1154117.4667