Vesti

Uskršnja izložba

Sremska Mitrovica – Gradska uprava za socijalnu zaštitu i zaštitu životne sredine zajedno sa ŠOSO „Radivoj Popović” i udruženjima građana iz oblasti socijalne zaštite organizovala je izložbu u susret uskršnjim praznicima. Podršku su pružili gradonačelnica Svetlana Milovanović, sa saradnicima i učenici osnovnih škola„Boško Palkovljević-Pinki”, „Slobodan Bajić Paja” i „Jovan Jovanović Zmaj”.

Gradska uprava je kao i prethodnih godina upriličila izložbu prodajnog i izložbenog karaktera iz oblasti socijalne zaštite. Izložba „U susret uskršnjim praznicima”  otvorena je u holu Gradske kuće. Slađana Mirčeta zamenica načelnika Gradske uprave za socijalnu i zaštitu životne sredine ističe da je ovaj događaj organizovan kao podrška radu udruženja.

„Ove godine naša uprava je podržala rad 55 udruženja, od kojih je 33 iz oblasti socijalne zaštite. Ta udruženja građana su učestvovala na našem konkursu za dobijanje bespovratnih sredstava za projekte iz budžeta grada i veliki broj njih je ta sredstva i dobio. Cilj izložbe je davanje podrške udruženjima koja se bave kreativnim radom, uglavnom se radi o udruženjima osoba sa invaliditetom, na taj način se povećava i njihova vidljivost u društvu. Uključili smo i škole, kako bi se naši mlađi sugrađani uključili u ovaj inkluzivni projekat, odnosno kako bi videli sve ljude različitog statusa, ali istih potreba koje imamo i mi,” rekla je zamenica načelnika Slađana Mirčeta.

Na ovaj način poboljšava se vidljivost članova udruženja i njihova inkluzija u društvo. Događaj su ove godine podržali učenici Osnovne škole „Boško Palkovljević-Pinki”, a gosti su bili đaci škola „Slobodan Bajić Paja” i „Jovan Jovanović Zmaj”.

Radovan Kekić predsednik Udruženja osoba sa Daun sindromom rekao je da je ovo bila prilika da članovi svih udruženja pokažu šta je to čime se bave i na koji način iskazuju svoju kreativnost: „Drago nam je što učestvujemo na izložbi koju organizuje Gradska uprava za socijalnu zaštitu, koja nam izlazi u susret i pomaže nam iz godine u godinu da nastavimo sa našim programima. Ovo je ovo jako lepa prilika da pokažemo šta smo radili. Mi iz našeg udruženje polanjamo njihovu kreativost i rad.”

U duhu tradicije i praznika, članovi brojnih udruženja izložili su svoje radove, nastale u okviru radionica koje sprovode. Izložba je posvećena svemu onome što Uskrs čini, a uz uz druženje su predstavljeni i tradicionalni motivi ovog praznika.

Na ovaj način su svi koji se bave kreativnim radom i sarađuju sa Gradskom upravom za socijalnu zaštitu i zaštitu životne sredine imali priliku da predstave svoje stvaralaštvo. Izloženi su ručni radovi, uskršnji ukrasi, farbana jaja u različitim bojama.

Učesnici su predstavili i svoje umeće ukrašavanja jaja, a pored toga ovo je sjajan način za očuvanje tradicije i prenošenje običaja na dalje generacije.

https://www.facebook.com/sremskamitrovicazivi

Najava događaja

24aprCelodnevni dogadjaj28SIRMIUM MUSIC FEST

25apr19:0020:00Promocija dve zbirke poezije Ljilje Vujić Crnojakić

25apr19:0020:00Predstavljanja Doma učenika srednjih škola

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8112117.1627117.5142