Vesti

Ukinut rad Kovid ambulante pri Opštoj bolnici

Sremska Mitrovica – Usled jenjavanja epidemije kovid-19 i smanjenog obima posla u Kovid ambulanti, odnosno pada broja zaraženih korona virusom, kao i opterećenosti zdravstvenog sistema potrebama pacijenata sa drugim stanjima i oboljenjima, od dana 18.04.2023. godine ukida se rad Kovid ambulante pri Opštoj bolnici Sremska Mitrovica.

Građani sa simptomima akutne respiratorne infekcije (ARI) moći će da provere svoje zdravstveno stanje u svim ambulantama Doma zdravlja „Sremska Mitrovica”. To će moći bez obzira na to da li lekari posle pregleda posumnjaju na kovid-19 ili na neku drugu respiratornu infekciju. Potrebno je da se jave izabranom lekaru koji će ih uputiti u dalje korake. Ukoliko se posumnja na kovid-19, brzim antigen testom na SARS-CoV-2, će se potvrditi ili otkloniti sumnja.

Osoba kod koje je potvrđena infekcija virusom SARS-CoV-2 biće lečena u skladu sa poslednjim  preporukama, odnosno poslednjem objavljenom Stručno-metodološkom uputstvu Ministarstva zdravlja Republike Srbije i Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut”. Antivirusni lekovi biće distribuirani po ambulantama i dostupni u lečenju pacijenata.

Nošenje maski u Domu zdravlja „Sremska Mitrovica” je i dalje obavezno, čime se u značajnoj meri smanjuje mogućnost kapljičnog prenošenja bilo koje infekcije. Kovid situacija jeste mnogo bolja, ali je i period sezonskog gripa, period kada se javljaju respiratorne infekcije kako kod mlađih tako i kod starijih lica.

Imunizacija je i dalje dostupna svim građanima na teritoriji koju pokriva Dom zdravlja „Sremska Mitrovica”. Vakcinacija protiv kovida-19 se obavlja raspoloživim vakcinama u Ambulanti opšte medicine 3 – Dispanzeru na Savi.

Najava događaja

15apr18:0019:00Tribina o HPV imunizaciji

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7763117.1277117.4791