Vesti

Počela javna rasprava o Planu razvoja grada 2023–2030.

Sremska Mitrovica – Predlog Nacrta Plana razvoja grada Sremska Mitrovica 2023-2030. godine, kojim se definišu vizije, ciljevi i mere razvoja nalazi se na javnoj raspravi. Petar Samardžić zamenik gradonačelnice pozvao je sve zainteresovane da se uključe u javnu raspravu koja će trajati do 13. maja i daju predloge.

Javna rasprava o Nacrtu Plana razvoja grada Sremska Mitrovica za period 2023–2030. godine počela je danas, saopšteno je na konferenciji za predstavnike medija u Gradskoj kući. Petar Samardžić zamenik gradonačelnice pozvao je predstavnike organa lokalne samouprave, predstavnike akademske i stručne javnosti, civilnog sektora kao i druga zainteresovana lica, da se upoznaju sa predlogom Nacrta Plana razvoja grada Sremska Mitrovica za period 2023-2030. godine i daju svoje predloge, primedbe i sugestije.

Kako je rekao Petar Samardžić zamenik gradonačelnice: „Plan razvoja grada je strateško-planski dokument koji će u narednih sedam godina biti vodilja daljeg razvoja našeg grada, s obzirom na to da je prethodni planski dokument, Strategija održivog razvoja grada Sremska Mitrovica istekla 2020. godine, pojavila se potreba i bilo je neophodno sačiniti novi planski dokument što je i učinjeno, uzimajući u obzir viziju razvoja grada, propisanu metodologiju i razvojne pravce po prioritetnim oblastima, a to su: unapređenje zaštite životne sredine, unapređenje javne uprave, unapređenje društvenih delatnosti, razvoj komunalne infrastrukture i održivi ekonomski razvoj.”

Izrada ovog planskog dokumenta zahtevala je puno angažovanje radnih grupa koje su formirane prema prioritetnim oblastima i koje su uključile, osim javnog sektora, privredni, privatni i civilni sektor, odnosno sve građane, te je Nacrt plod zajedničkog rada, navodi Samardžić i kaže da predstavlja putokaz kako i šta da se unapredi u narednih sedam godina.

Raspravu organizuje Gradska uprava od današnjeg dana, pa do 13. maja do 12:00 sati.  Samardžić je pozvao sve građane Sremske Mitrovice, sva zainteresovana lica, stručnu i ostalu javnost, udruženja, privrednike, preduzetnike, sve zainteresovane da učestvuju u procesu javne rasprave, da sve svoje primedbe, sugestije i predloge dostave putem pisarnice ili putem redovne ili elektronske pošte, prema smernicama iz Javnog poziva koji će zajedno sa ostalom dokumentacijom vezanom za javnu raspravu biti postavljen i objavljen na zvaničnoj internet stranici grada.

Po okončanju javne rasprave, dalje navodi Samardžić, izvršiće se analiza svih pristiglih predloga, primedaba i sugestija i sačiniti izveštaj koji će takođe biti postavljen u roku od 15 dana na internet stranici grada. Potom će se 16. maja u Gradskoj kući održati završna javna debata gde će biti predstavljena finalna verzija Nacrta Plana razvoja grada Sremska Mitrovica koja će biti potom i pred gradskim odbornicima na narednoj sednici Skupštine grada u cilju usvajanja.

Smatra da tu posao neće biti završen, kako je u pitanju planski akt kojim se definiše ono što želi da se ostvari u narednim godinama, radiće se i na praćenju svih rezultata koji će se ostvariti prema merama iz akcionog plana, pratiće se ostvarenje, odnosno efekti koji se žele postići.

Najava događaja

Trenutno nema najavljenih dešavanja . Posećujte nas i prvi saznajte sve o sledećim dešavanjima u našem gradu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7901117.1415117.4929