Vesti

Počela javna rasprava o Planu razvoja grada 2023–2030.

Sremska Mitrovica – Predlog Nacrta Plana razvoja grada Sremska Mitrovica 2023-2030. godine, kojim se definišu vizije, ciljevi i mere razvoja nalazi se na javnoj raspravi. Petar Samardžić zamenik gradonačelnice pozvao je sve zainteresovane da se uključe u javnu raspravu koja će trajati do 13. maja i daju predloge.

Javna rasprava o Nacrtu Plana razvoja grada Sremska Mitrovica za period 2023–2030. godine počela je danas, saopšteno je na konferenciji za predstavnike medija u Gradskoj kući. Petar Samardžić zamenik gradonačelnice pozvao je predstavnike organa lokalne samouprave, predstavnike akademske i stručne javnosti, civilnog sektora kao i druga zainteresovana lica, da se upoznaju sa predlogom Nacrta Plana razvoja grada Sremska Mitrovica za period 2023-2030. godine i daju svoje predloge, primedbe i sugestije.

Kako je rekao Petar Samardžić zamenik gradonačelnice: „Plan razvoja grada je strateško-planski dokument koji će u narednih sedam godina biti vodilja daljeg razvoja našeg grada, s obzirom na to da je prethodni planski dokument, Strategija održivog razvoja grada Sremska Mitrovica istekla 2020. godine, pojavila se potreba i bilo je neophodno sačiniti novi planski dokument što je i učinjeno, uzimajući u obzir viziju razvoja grada, propisanu metodologiju i razvojne pravce po prioritetnim oblastima, a to su: unapređenje zaštite životne sredine, unapređenje javne uprave, unapređenje društvenih delatnosti, razvoj komunalne infrastrukture i održivi ekonomski razvoj.”

Izrada ovog planskog dokumenta zahtevala je puno angažovanje radnih grupa koje su formirane prema prioritetnim oblastima i koje su uključile, osim javnog sektora, privredni, privatni i civilni sektor, odnosno sve građane, te je Nacrt plod zajedničkog rada, navodi Samardžić i kaže da predstavlja putokaz kako i šta da se unapredi u narednih sedam godina.

Raspravu organizuje Gradska uprava od današnjeg dana, pa do 13. maja do 12:00 sati.  Samardžić je pozvao sve građane Sremske Mitrovice, sva zainteresovana lica, stručnu i ostalu javnost, udruženja, privrednike, preduzetnike, sve zainteresovane da učestvuju u procesu javne rasprave, da sve svoje primedbe, sugestije i predloge dostave putem pisarnice ili putem redovne ili elektronske pošte, prema smernicama iz Javnog poziva koji će zajedno sa ostalom dokumentacijom vezanom za javnu raspravu biti postavljen i objavljen na zvaničnoj internet stranici grada.

Po okončanju javne rasprave, dalje navodi Samardžić, izvršiće se analiza svih pristiglih predloga, primedaba i sugestija i sačiniti izveštaj koji će takođe biti postavljen u roku od 15 dana na internet stranici grada. Potom će se 16. maja u Gradskoj kući održati završna javna debata gde će biti predstavljena finalna verzija Nacrta Plana razvoja grada Sremska Mitrovica koja će biti potom i pred gradskim odbornicima na narednoj sednici Skupštine grada u cilju usvajanja.

Smatra da tu posao neće biti završen, kako je u pitanju planski akt kojim se definiše ono što želi da se ostvari u narednim godinama, radiće se i na praćenju svih rezultata koji će se ostvariti prema merama iz akcionog plana, pratiće se ostvarenje, odnosno efekti koji se žele postići.

Najava događaja

18junCelodnevni dogadjaj30Poziv za XXVIII sremskomitrovački salon

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7102117.0614117.4126