Vesti

Održana „Tucijada” u „Bloku B”

Sremska Mitrovica – U Mesnoj zajednici „Blok B” održana je treća po redu „Tucijada”, uskršnja manifestacija posvećena najmlađim sugrađanima, koju organizuje MZ „Blok B”, uz podršku Grada Sremska Mitrovica – Gradske uprave za kulturu i sport i Gradske uprave za opšte i zajedničke poslove.

Ova manifestacija, koja za cilj ima druženje, očuvanje tradicije i negovanje verskih običaja, uz širenje ljubavi i prijateljstva, privukla je veliki broj posetilaca, najviše najmlađih sugrađana, koji su učestvovali u uskršnjim igrama. Biralo se najlepše jaje, najjače jaje, najlepša korpica, kao i ime za Uskršnjeg zeku.

Za kulturno-umetnički deo programa bili su zaduženi etno grupa „Srpski dom“, orkestar Zorana Čamprage i dečiji hor „Polifonika”.

Prisutni su imali priliku da uživaju u raznim gastronomskim specijalitetima, a svi mališani dobili su korpice sa slatkišima.

Kako su istakli organizatori, ova manifestacija je već postala tradicionalna, tako da je novo druženje zakazano za sledeću godinu.

Manifestaciji su prisustvovali gradonačelnica Svetlana Milovanović i predsednik Skupštine Grada Vladimir Pavlović sa svojim saradnicima.

Najava događaja

24feb21:0022:30Atheist Rap u Sremskoj Mitrovici, 35 godina benda

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8405117.1921117.5437