Vesti

Nastavlja se akcija besplatnih priprema za polaganje male mature

Sremska Mitrovica – Ideja koju zajednički realizuju Grad Sremska Mitrovica i Kancelarija za mlade – tri meseca besplatne pripremene nastave za male maturante nastavljena je danas u Osnovnoj školi „Boško Palkovljević Pinki”.

Decu koja pohađaju časove sprskog jezika i kniževnosti danas su obišli predstavnici lokalne samouprave gradonačelnica Svetlana Milovanović, predsednik Skupštine Grada Vladimir Pavlović i Biljana Matić Kancelarija za mlade .

Prema rečima Vladimira Pavlovića, predsednika Skupštine grada, nastava za maturu je bitna stavka u budžetu svakog roditelja i iz tog razloga je organizovana ova akcija. „Takođe, veoma je značajno da sva deca imaju jednake šanse prilikom upisa u srednje škole, tako da se nadam da ćemo ovu akciju realizovati i naredne školske godine. Prijavljeno je više od tri stotine dece, nastava se odvija na četiri punkta – u dve škole u Sremskoj Mitrovici, kao i u školama u Laćarku i Mačvanskoj Mitrovici. Trudili smo se da na svaki način što više olakšamo roditeljima koji žive u selima, tako da smo nastojali da napravimo što više punktova.”

Profesorka srpskog jezika i književnosti Dobrila Gmizić istakla je da ovaj projekat traje već mesec dana, te da je ova nastava blagotvorna za svu decu i da će im doneti samo dobro.

„Jako se trudim da im objasnim razne termine pošto je vrlo moguće da će takvo neko pitanje biti na prijemnom ispitu. Nastavu ne držim po zbirci da im me bi stvarala konfuziju u glavi, nego idem po oblastima, a onda na osnovu obrađenih oblasti radimo zadatke. Učenici su na pripremnu nastavu došli sa solidnim predznanjem.”

Cilj ovog programa je da se osnovci što bolje pripreme za polaganje prijemnog ispita za upis u srednju školu, ali i da se roditeljima olakša ova veoma važna stavka u budžetu.

Aleksa Ilić, učenik osmog dva razreda „Pinkijeve” škole smatra da je ovo ogromna pomoć svim učenicima i da im mnogo znači jer će sprmniji doći na prijemni ispit. Kaže da planira da upiše Gimnaziju, opšti smer.

„Pripremna nastava mi veoma znači i sada radim zadatke sa razumevanjem. Lakše usvajam gradivo, a planiram da upišem ekonomsku školu, smer ugostiteljstvo”, kaže Mila Šević.

Najava događaja

26apr10:3012:00Uskršnja prodajna izložba na terasi Turističkog info centra

27apr16:0017:45Radnički dočekuje ekipu Mačve iz Šapca

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8112117.1627117.5142