Vesti

Mitrovački Malci Genijalci nižu uspehe

Sremska Mitrovica – U Gradskoj kući upriličen je prijem za polaznike Edukativnog centra „Malac Genijalac” iz Sremske Mitrovice, koji su na nedavno održanom regionalnom takmičenju škole mentalne aritmetike u Jagodini osvojili medalje i dokazali koliko su posvećeni,  vredni i željni znanja. Malcima je Grad obezbedio prevoz, bez sumnje da će se vratiti sa medaljama i peharima.

Na takmičenje je išlo  10  devojčica i dečaka iz 5 mitrovačkih osnovnih škola, kao i 12 malaca, a troškove prevoza na takmičenje pokrio je Grad Sremska Mitrovica.

Klince i klinceze, malce genijalce, dočekala je gradonačelnica Svetlana Milovanović sa svojim saradnicima i u ime Grada uručila im poklone u vidu školskog pribora, a mališani su  poželeli da uzvrate tako što su tokom razgovora sa gradonačelnicom  pokazali  svoju umetničku stranu, crtajući crteže koje su joj poklonili.

Koordinatorka Edukativnog centra „Malac Genijalac”  Zorica Elor zahvalila se gradonačelnici na svečanom prijemu, ističući da  lokalna samouprava pruža veliku podršku i daje vetar u leđa najmlađim sugrađanima kako bi konstantno sticali nova znanja i radili na sebi.

EC „Malac genijalac“ ima 2 programa. Prvi program, Numikon program za najmlađe,  veština je  kojom se deca osposobljavaju za grafomotoričke sposobnosti i usvajanje pojma broja. Drugi program je Mentalna aritmetika, poseban program edukacije namenjen zdravom razvoju dečjeg mozga. Cilj programa je da dete probudi svoje mentalne kapacitete, povećavajući sopstveni intelekt i emocionalnu inteligenciju. Oni to postižu na zabavan i razigran način pomoću abakusa, mentalne aritmetike i didaktičke igre,  uz to, razvijaju  brzo računanje,izuzetnu koncentraciju.

Najava događaja

20apr10:0013:00Radionice za decu u Muzeju Srema

21apr17:0018:30Smotra muzičko-folklornog stvaralaštva Srema

24aprCelodnevni dogadjaj28SIRMIUM MUSIC FEST

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7960117.1474117.4988