Vesti

Javna uprava po meri građana

Sremska Mitrovica – Povodom unapređenja saradnje Dejan Miletić v.d. direktor Nacionalne akademije za javnu upravu (NAJU) sa saradnicima posetio je našu lokalnu samoupravu i sa gradonačelnicom Svetlanom Milovanović i njenim saradnicima dogovorio načine stručnog usavršavanja zaposlenih kao i aktivnosti na podizanju njihovih profesionalnih kapaciteta.

Planirane su zajedničke aktivnosti koje će obuhvatiti obuke i treninge zaposlenih u javnoj upravi, potpuno besplatne za sve polaznike. Kako je tokom posete istakla gradonačelnica, imaju zajednički cilj, a to je kreirati javnu upravu po meri građana.

„Na naše veliko zadovoljstvo imali smo radni sastanak, sada ćemo naravno nastaviti u proširenom sastavu, sa predstavnicima Nacionalne akademije za javnu upravu, koja uspešno radi od 2018. godine, ono što oni odlično rade, a što će nama veoma koristiti ovde u lokalnoj samoupravi, to su obuke za naše zaposlene. Imamo nameru da intenziviramo saradnju, da svi naše zaposleni prođu njihove obuke i treninge, moram da napomenem da su besplatni i imamo zajednički cilj a to je da poboljšamo kvalitet usluga našim sugrađanima, naravno uz pomoć Akademije, tako da se nadam lepoj saradnji, a sada ćemo imati i sastanak sa našim načelnicima svih naših gradskih uprava o njihovim planovima. Svi mi ceo život učimo i to je ono što nas konstantno čini boljim i upravo s tim u vezi, iskoristićemo mogućnost i priliku da našu saradnju sa Nacionanom akademijom intenziviramo, a sve kako bi naši sugrađani bili zadovoljniji uslugom koju im pružamo,” rekla je Svetlana Milovanović gradonačelnica.

Sremska Mitrovica je prepoznata od strane Nacionalne akademije za javnu upravu, počev od v.d. direktora Dejana Miletića, pa do svih drugih saradnika, kao veoma važan resurs, važan subjekt regiona Srema i saradnik i partner Nacionalne akademije.

Kako je rekao direktor Miletić: „Veliku pažnju poklanjamo lokalnim samoupravama u kontekstu da resurs koji je Vlada Srbije opredelila iskoristimo da unapredimo znanje i veštine državnih službenika i na taj način postignemo više za naše korisnike, a to su svi građani Srbije i privredni subjekti koji očekuju efikasnu lokalnu samoupravu i bolji odnos ljudi na lokalu prema njihovim interesima, što je u suštini i prioritet našeg rada. Treba imati u vidu da Sremska Mitrovica predstavlja važan resurs, važan subjekt ovog regiona koji može da napravi velike pomake i da pokaže da se znanje ceni, da celoživotno učenje predstavlja imperative savremenog društva i da se naša država intenzivno menja na bolje. U prilog da je to zaista tako govori i podatak da je Akademija lider u regionu, a čini mi se da je i u Evropi jedna od vodećih institucija tog tipa, kako po resursima i ljudima koji tu rade, tako i po rezultatima koje postiže.”

Kako je istakao, otvorili  su i segment digitalnih resursa koji imaju, tako da su neke obuke već digitalizovane i nalaze se 24 časa na raspolaganju polaznicima.

Programski koordinator EU projekta Zoran Milosavljević ističe da kroz jačanje državnih službenika, Nacionalna akademija istovremeno radi i na jačanju lokalnih samouprava uopšte.

„Državni službenici su baza i polazna tačka jedne moderne, finkcionalne i pre svega efikasne lokalne samouprave. Kroz određene naše aktivnosti mi državne službenike pripremamo i za sve one izazove u radu koji ih čekaju u budućnosti i omogućavamo da širenjem znanja omogućimo, odnosno ponudimo građanima kvalitetnije usluge”, rekao je Milosavljević.

Treninzi i obuke Nacionalne akademije će se odvijati u Beogradu, isto tako i u Mitrovici, a postoji mogućnost da se uporedo, bar neke od njih, mogu pohađati i onlajan tj. putem interneta.

Najava događaja

24aprCelodnevni dogadjaj28SIRMIUM MUSIC FEST

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8146117.1661117.5176