Vesti

IN MEMORIAM: Marin Balenović (1968-2023)

Marin Balenović je rođen 1968. godine u Sremskoj Mitrovici. Njegova pojava na muzičkoj sceni rodnog grada je označila početak intenzivnog nastojanja i rada na očuvanju umetnički vrednog i kvalitetnog. Ploveći punim jedrima muzičkim vodama bluza i džeza, kao umetnik, muzičar i jedan od osnivača benda „The Gamblers” oplovio je mnoge gradove, zemlje. I uvek se, nakon svakog puta, radosno i pun stvaralačke energije vraćao kući, sa nekim novim inspiracijama, idejama, željama. Jedna od ostvarenih i izuzetno značajnih bila je i rađanje jednog novog sremskomitrovačkog Festivala, a to je SM JAZZ&BLUES SPRING FEST čiji je idejni tvorac i osnivač bio, a zajedno sa Centrom za kulturu „Sirmijumart” je od 2006. godine punim srcem ostvarivao.

Time je, od svog postojanja do danas, tokom dugog niza godina, u najlepšem svetlu reprezentovao našu muzičku i kulturnu scenu, obogaćivao je kvalitetnom živom svirkom, ali i potvrđivao da je Sremska Mitrovica jedna od važnih svetskih muzičkih luka.

Bure života ometaju nesmetanu plovidbu, odnose ono što je nenadoknadivo, vredno, neponovljivo. Dragi naš Marine, iako si bio neustrašiv i istrajan mornar, aprila ove 2023. godine si, na veliku žalost svih nas, otplovio nekim drugim vodama, hladnim, nepovratnim… U želji da mirno počivaš u svojoj večnoj luci, zahvaljujemo Ti. Kroz muziku, priče i sećanja, čuvaćemo uspomenu na tebe kao velikog čoveka, prijatelja, umetnika i saradnika. Večna Ti slava i hvala!

KOLEKTIV CENTRA ZA KULTURU „SIRMIJUMART”

Najava događaja

20apr10:0013:00Radionice za decu u Muzeju Srema

21apr17:0018:30Smotra muzičko-folklornog stvaralaštva Srema

24aprCelodnevni dogadjaj28SIRMIUM MUSIC FEST

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7960117.1474117.4988