Vesti

Primer dobre prakse – socijalna zaštita u našem gradu

Sremska Mitrovica – Predstavnici Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju (GIZ) boravili su u poseti našem gradu i tom prilikom obišli Dnevni boravak ŠOSO „Radivoj Popović” na Žitnom trgu. Ocenili su da naše lokalne institucije sarađuju u velikoj meri i njihove rezultate istakli  kao primer dobre prakse.

Grad Sremska Mitrovica, Centar za socijalne rad „Sava” i Škola za osnovno i srednje obrazovanje „Radivoj Popović”, primeri su dobre prakse kako unaprediti usluge za osetljive grupe,u čemu je znatan doprinos dala Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju (GIZ).

Slađana Mirčeta, zamenik načelnika za socijalnu zaštitu i zaštitu životne sredine, navodi da je povod za posetu predstavljanje rezultata unapređenja usluga socijalne zaštite kroz projekte i saradnju sa GIZ-om: „Gradska uprava za socijalnu zaštitu i zaštitu životne sredine nastavlja svoju saradnju sa GIZ-om. GIZ je puno doprineo kada je u pitanju usluga socijalne zaštite. Naš grad ostvaruje osam usluga, to su usluge socijalne zaštite u Centru za socijalni rad „Sava” i usluge socijalne zaštite koje se odvijaju u Školi za osnovno i srednje obrazovanje „Radivoj Popović”, korisnici ovih usluga su naši sugđani, a izdvojila bih uslugu prevoza koja omogućava svim korisnicima, odvoženje i dovoženje od kućnog praga do škole.”

Kako je dodala zamenica načelnika Mirčeta: „Grad je dobio ponudu za novi konkurs koji GIZ raspisuje. Nadamo se da ćemo ući u 20 gradova koji će dobiti da sprovode projekat na konkursu koji se odnosi na zaštitu žena i unapređenje socijalnih usluga i učešća žena upravo u tom domenu.”

Branislav Vukmir, direktor Centra za socijalni rad „Sava” objasnio je detalje plana unapređenja sistema socijalne zaštite, uz podršku i pomoć GIZ-a i lokakne samouprave.

„Saradnja između GIZ-a i Sremske Mitrovice jeste u tome što je GIZ donirao opremu za unapređenje usluga socijalne zaštite, dok sve usluge Grad finansira. Za korisnike je sve besplatno. Počastvovani smo izborom za primer dobre prakse. Naši korisnici su izuzetno zadovoljni našim uslugama,” zaključio je direktor Vukmir.

Realizovan projekat čiji su rezultati upravo predstavljeni posebno je pomogao roditeljima i deci, učenicima ŠOSO „Radivoj Popović” kojima je povećan broj usluga i pruženi različiti oblici pomoći, čime im je omogućeno da bezbedno i lako stignu do škole i budu uključeni u obrazovni proces.

Najava događaja

02maj09:0017:00Memorijalni turnir u malom fudbalu drugog maja u Sremskoj Rači

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7604117.1117117.4630