Vesti

Nastavlja se uređenje igrališta za decu

Sremaka Mitrovica – Akcija sređivanja dečjih igrališta nastavljena je u Maloj Bosni. Počela je prošle godine, a do sada je uređeno i izgrađeno ukupno 12 dečjih igrališta. Dalje uređenje planirano je u svim mesnim zajednicama, i seoskim i gradskim.

Ove godine, čim su se stekli vremenski uslovi akcija je nastavljena. Kako je rekao predsednik Skupštine Grada Vladimir Pavlović, u naselju Mala Bosna u akciju su uključeni, pored članova Saveta mesne zajednice „Slobodan Bajić Paja” i omladinci, što je atmosferu učinilo posebno lepom. Osim uređenja dečjeg igrališta, uređuje i plato oko javne česme.

„Ove godine uvodi se i jedna novina, a to je da se uređuje pet dečjih igrališta u pet sela. Sledeća akcija je u Grgurevcima. Sredstva za uređenje pomenutih pet igrališta obezbeđena su u saradnji sa Agencijom za ruralni razvoj. Izvršen je i inspekcijski nadzor svih dečjih igrališta na teritoriji Grada Sremska Mitrovica. Ovo je akcija koja će da traje i neće se zaustaviti dok sva igrališta ne zablistaju onako kako dolikuje našoj deci,” dodao je Pavlović.

Potpredsednik mesne zajednice „Slobodan Bajić Paja” Nikola Ilić rekao je da je prezadovoljan kako se akcija odvija, što su dobili novo igralište. Oni su se uključili i posadili tuje i ukrasne kuglaste bagreme.

Jedna od aktivistkinja Biljana Matić dodala je da joj je posebno drago da učestvuje u uređenju platoa oko česme i dečjeg igrališta koji su jedni od važnijih simbola ove mesne zajednice i da će ovom akcijom uređenja dečje igralište, na kom su se igrala mnogobrojna deca, ponovo da oživi.

Najava događaja

02maj09:0017:00Memorijalni turnir u malom fudbalu drugog maja u Sremskoj Rači

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7604117.1117117.4630