Vesti

Liga malih šampiona i u našem gradu

Sremska Mitrovica – Naš grad će biti jedan od domaćina Lige malih šampiona, novog takmičenja u organizaciji Sportskog saveza Srbije i Saveza za predškolski sport i fizičko vaspitanje Srbije, uz podršku Ministarstva sporta.

Sportsko takmičenje nazvano Liga malih šampiona okupiće predškolce iz starijih uzrasnih grupa vrtića. Naš grad kao jedan od od 11 gradova domaćina u Srbiji već je počeo sa pripremama, saopšteno je na konferenciji za predstavnike medija u Gradskoj kući.

Zoran Miščević, zamenik načelnika Gradske uprave za kulturu i sport kaže: „Ovo je pravi način za razvoj i širenje ideje sporta među najmlađima, jedno omasovljenje dece za neke zdravije navike, kulturu bavljenja sportom i sticanje nekih motoričkih navika, koje su upravo na ovom uzrastu od pet, šest i sedam godina jako značajne. Grad Sremska Mitrovica će se uključiti, a na nivou Srbije je ukjučeno još deset gradova. Očekujem veliki odziv dece, biće uključena deca iz svih vrtića. Ovo je jedan zanimljiv projekat koji će privući veliku pažnju kako same dece, tako i roditelja, vaspitača i nas iz lokalne samouprave koji smatramo da je ulaganje u sport, ulaganje u kulturu, ulaganje upravo u taj uzrast, jedan ponos nacije, jedan zdrav način življenja i tako treba nastaviti.”

Prema rečima Gorana Vještice, predsednika Saveza za predškolski sport i fizičko vaspitanje Srbije, Liga je novi projekat tog i Sportskog saveza Srbije. Grad Sremsku Mitrovicu izabrali su kao reprezentativan u oblasti sporta, kao i zbog dobre saradnje sa teritorijalnim Savezom, gde već realizuju projekat „Sport je važan da bi bio zdrav i snažan”. Ovo je jedan nastavak saradnje. Marina Đorđević, pomoćnica direktora PU „Pčelica” ističe da je ovo takmičenje važno za podsticanje bio-socijalnog i psiho-razvoja i ukazuje na značaj fizičke aktivnosti za pravilan rast i razvoj dece. Takmičenje i poligoni će se održavati u vrtićima Predškolske ustanove „Pčelica” tokom maja ove godine.

Mališani će se takmičiti u dve discipline, to su štafetna trka na dvadeset hiljada centimetara i štafetni motorički poligon sa preprekama, jednu ekipu čini pet dečaka i pet devojčica, objasnila je Zorana Jakovljević stručno lice Sportskog saveza Grada Sremska Mitrovica.

Pobednici svakog vrtića će se susresti na gradskom takmičenju, a pobednici gradskog na državnom prvenstvu u okviru Sajma sporta u septembru u Beogradu. 

Najava događaja

Current Month

25jul11:0012:00Radionica „Nasmejana ajkula”

25jul21:0022:23LETNJI BIOSKOP: Velika avantura mačke Ru

15avg(avg 15)21:0017(avg 17)21:00Festival Art Front 2 na mitrovačkom Hipodromu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7252117.0764117.4276