Vesti

Planom i uštedama Grada svi do energetskih vaučera

Sremska Mitrovica – Planiranim sredstvima ali i ostvarenim uštedama od nepostavljanja novogodišnje rasvete, u gradskom budžetu obezbeđeno da svi koji imaju važeće prijave prema Javnom pozivu, dobiju energetske vaučere.

Ukupno 880 porodica dobiće energetske vaučere. Lepe vesti stižu iz Gradske kuće, pored toga što je naš grad među prvim u zemlji uveo ove vaučere građanima za predstojeću zimu, dobiće ih svi koji ostvaruju pravo na to.

Na konferenciji u Gradskoj kući Dražen Riđošić, načelnik Gradske uprave za socijalnu zaštitu i zaštitu životne sredine saopštio je rezultate Javnog poziva o dodeli subvencija u vidu energetskih vaučera za građane Sremske Mitrovice.

Komisija koju čine zaposleni Centra za socijalni rad „Sava” i Gradske kuće, naveo je načelnik Riđošić, pregledala je pristigle prijave za ostvarivanje prava na energedske vaučere. Predato je ukupno 947 prijava, od toga je važećih 880.

„U programu koji smo još ranije doneli Grad je obezbedio 5 miliona dinara za dobijanje energetskih vaučera. Kada smo uporedili broj važećih prijava utvrdili smo da je taj broj daleko veći od one sume koju mi imamo, pet miliona, tako da od 880 važećih prijava, 347 porodica ne bi dobilo energetske vaučere. Grad Sremska Mitrovica je u prethodnom periodu ostvario uštedu od nepostavljanja novogodišnje rasvete i nekih događanja koji su ranije pratili novogodišnju noć, tako da izdvajamo iz ušteda još tri i po miliona dinara, pa ćemo sada ukupno imati 8 i po miliona dinara i sve će prijave koje su važeće dobiti energetske vaučere. Ukupno 880 porodica dobiće energetske vaučere. Sledeće nedelje možete da očekujete da konačnu rang listu i bićete obavešteni o svemu,” rekao je Riđošić.

Vrednost vaučera iznosi maksmalno 10.000 dinara. Subvencije predstavljaju jedan od mogućih vidova olakšica onim najugroženijim.

Najava događaja

24aprCelodnevni dogadjaj28SIRMIUM MUSIC FEST

25apr19:0020:00Promocija dve zbirke poezije Ljilje Vujić Crnojakić

25apr19:0020:00Predstavljanja Doma učenika srednjih škola

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8128117.1643117.5158