Vesti

Grad darivao prvu bebu rođenu u 2023. godini

Sremska Mitrovica – Prva mitrovačka beba u 2023, dečak Viktor obradovao je porodicu Mišić. Gradonačelnica Svetlana Milovanović, tradicionalno je darivala prvorođenu bebu u novoj godini sa teritorije Grada Sremska Mitrovica.

Dečak Viktor Mišić, naš novi mali sugrađaninprva je beba rođena u 2023. godini. Na svet je došao trećeg januara, u 18 sati i 41 minut, ima 3 kg 480gr i 51 cm je dugačak. Majka prvorođenog Mitrovčanina je Ileana Petrović Mišić.

Gradonačelnica Svetlana Milovanović posetila je danas Porodilište Opšte bolnice Sremska Mitrovica i darivala prvog sugrađanina rođenog u 2023. godini. Čestitala je na prinovi bebinim roditeljima: „Sremska Mitrovica je dobila još jednog malog sugrađanina, u pitanju je Viktor koji je rođen trećeg januara, on je naša prva beba rođena u Sremskoj Mitrovici i kao i svake godine Grad daruje prvorođenu bebu. Otac je primio čestitku u iznosu od 50.000 dinara, poklon paket u kojem se nalazi sve ono što je potrebno za prve dane kada beba dođe kući i naravno auto-sedište. Čestitamo sretnim roditeljima i Viktoru želimo lep, dug i zdrav život. Ove godine nastavljamo sa dodelom auto-sedišta, prošle godine ih je podeljeno oko 500 što je veoma važno za bezbednost same dece. Ostali smo još dužni za decembar da podelimo sedišta i nastavljamo od januara pa nadalje.”

Godina je započela lepim vestima iz porodilišta o dolasku na svet dva dečaka, a sada već i više beba. Ipak je prošle godine, u odnosu na prethodnu, zabeležen manji broj rođene dece.

Prim. dr Dragan Malobabić v.d. direktora Opšte bolnice pridružio se čestitkama srećnim roditeljima: „Porodilište radi sve dane u godini, prvu bebu smo imali devet minuta posle ponoći bila je iz Iriga. Ukupno je prošle godine bilo 1239 porođaja i iz tih porođaja smo imali 1253 bebe, od toga je bilo ženskih 604 i dečaka 649. Svake godine bude blizanaca u proseku između 15 i 17, od kad postoji vantelesna oplodnja i dok nije postojala, uvek je taj procenat bio isti. Primećuje se malo smanjenje ukupnog broja beba u odnosu na prošlu godinu, nadamo se da ćemo ove godine zadržati ovaj broj i da će biti beba i više. Pozdravljam sve mere populacione politike koje sprovodi Vlada Republike Srbije nadam se da će to doprineti uvećavanju broja naših malih sugrađana.”

Darko Mišić iz Sremske Mitrovice presrećan otac deteta rekao je da je sve proteklo u najboljem redu, majka Ileana Petrović Mišić i beba Viktor se osećaju dobro i kako je čuo od supruge, sve je bilo dosta brzo.

„Iako je termin za porođaj bio 7. januara, mali Viktor je požurio i došao na svet nekoliko dana ranije, na opšte zadovoljstvo porodice. Zajednički smo birali ime želeći da bude pomalo neobično. Utisci se još sležu, veoma sam bio iznenađen, prijatno, pozivom i posetom gradonačelnice,” dodao je Darko Mišić.

Prva beba rođena u mitrovačkom porodilištu u 2023. godini je Vasilije iz Iriga i to devet minuta posle ponoći. On je sa majkom Milijanom, starom 34 godine dobio poklon pakete Grada Sremska Mitrovica i kompanije NIS. Inače, NIS će darivati poklonima prvih 15 beba u našem porodilištu.

Najava događaja

Current Month

15avg(avg 15)21:0017(avg 17)21:00Festival Art Front 2 na mitrovačkom Hipodromu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7194117.0706117.4218