Vesti

Besplatan prevoz za starije od 65 godina

Sremska Mitrovica – Svi sugrađani stariji od 65 godina, bilo da su penzioneri ili ne, ostvaruju pravo na besplatan prevoz u vozilima javnog gradskog prevoza. To im je obezbeđeno za sve linije gradskog i prigradskog prevoza putnika, prema odluci Grada Sremska Mitrovica.

Žitelji našeg grada i svih sela stariji od 65 godina i ove, 2023. godine imaju mogućnost da besplatno koriste gradski i prigradski prevoz. Uslov je da imaju prebivalište na teritoriji Grada Sremska Mitrovica.

Vitomir Obrenčević v.d. načelnik Gradske uprave za saobraćaj i inspekcijske poslove ističe da je  Grad Sremska Mitrovica ponovo obezebedio besplatan prevoz naših starijih sugrađana.

„Korisnici prava obraćaju se direktno prevozniku „Sirmijumbusu” i prilažu potrebnu dokumentaciju, fotografiju, penzioni ček, potvrdu iz Fonda penzijsko-invalidskog osiguranja da su korisnici penzija, fotokopiju lične karte ili očitanu ličnu kartu za ona lica koja nisu korisnici penzija. U periodu radnim danima od pet do sedam časova i od 13:00 do 15:00 sati, obzirom da je tada najveća frekvencija putnika u gradskom prevozu i penzioneri će morati da kupe voznu kartu. U svim ostalim terminima, na svim linijama, gradskim i prigradskim, uz tu potvrdu vozne isprave neće morati da imaju kartu. Odluka važi tokom cele godine i značajno će doprineti najstarijim sugrađanima da im sva mesta budu dostupna,” pojasnio je Obrenčević.

Pokaznu kartu za prevoz, za celu 2023. godinu, zainteresovani mogu da dobiju od prevoznika „Sirmijumbus” na gradskoj autobuskoj stanici. Potrebno je da dođu sa očitanom ili fotokopiranom ličnom kartom, fotografijom, a penizoneri i sa poslednjim čekom penzije.

Grad je, na ovaj način, četvrtu godinu zaredom, nastavio sa  besplatnim gradskim i prigradskim prevozom na teritoriji Grada Sremska Mitrovica za naše sugrađane starije od  65 godina.

Najava događaja

20apr10:0013:00Radionice za decu u Muzeju Srema

21apr17:0018:30Smotra muzičko-folklornog stvaralaštva Srema

24aprCelodnevni dogadjaj28SIRMIUM MUSIC FEST

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7960117.1474117.4988