Vesti

Prvom potrošaču Naselja „Matija Huđi” pušten gas

Sremska Mitrovica – Završetkom gasifikacije prvog, neparnog dela Stambenog naselja „Matija Huđi” stanovnici ovog Naselja dobili su mogućnost da se priključe na distributivnu gasnu mrežu. Prvom korisniku pušten je gas u instalacije i tako je i zvanično postao potrošač prirodnog gasa. Jelena i Nikola Malešević i zvanično su postali potrošači gasa.

„Do sada smo se grejali na struju i odlučili smo se da pređemo na prirodni gas, prevashodno zbog uštede jer smatramo da će troškovi biti manji. Pored toga, smatrali smo da je u današnje vreme potrebno imati što više alternativa kada su energenti u pitanju”, rekao je Nikola.

Jelena i Nikola očekuju prinovu pa je ovaj vid grejanja, posebno za Jelenu, mnogo praktičniji.

„Oavko je dosta ekonomičnije i praktičnije jer ne moram da razmišljam o jeftinoj i skupoj tarifi struje, a posebno nam je praktično što uvek ima i tople vode”, dodala je Jelena.

Za potrebe gasifikacije Naselja „Matija Huđi” izgrađena je distributivna gasna mreža dužine 315 metara, Merno regulaciona stanica i razvodni gasovod u dužini od 2800 metara. U četiri ulaza zgrada izgrađen je čelični, razvodni gasovod što je preduslov priključenja stambenih jedinica.

„Značaj ovog projekta je u tome što su stanovnici Naselja dobili mogućnost da se priključe na najkonforniji vid grejanja, ali i u gašenju idividualnih ložišta i prelazak na gas, kao ekološki najprihvatljivijeg goriva. Na taj način se uitče i na poboljšanje kvaliteta vazduha u gradu. Planiramo da u sledećoj godini nastavimo sa ovim projektom, tj. da gasifikujemo i drugi, parni deo Naselja, kao i da nastavimo izgradnju čeličnih razvoda po ulazima zgrada bez obzira na broj zainteresovanih po jednom ulazu, kao i do sada. Inače, planirali smo da sledeće godine, za stanovnike parnog dela Naselja, u jednom periodu takođe organizujemo promo cenu priključenja, kako bi svi imali ravnopravan položaj. Na kraju, da dodam, zahteve za priključenje primamo tokom celel godine, a realizujemo ih prema vremenskim prilikama za izgradnju”, rekla je Danica Nedić direktor JP „Srem-gas” Sremska Mitrovica.

Ukupna vrednost projekta je oko 30 miliona dinara i finansiran je sopstvenim sredstvima JP #Srem-gas” Sremska Mitrovica. Do sada je Zahtev za priključenje podnelo 60 domaćinstava.

Najava događaja

Current Month

15avg(avg 15)21:0017(avg 17)21:00Festival Art Front 2 na mitrovačkom Hipodromu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7194117.0706117.4218