Vesti

Potpisan ugovor za najvredniju donaciju bolnici

Sremska Mitrovica – Mitrovačka Opšta bolnica dobija još jedan savremeni CT skener, zahvaljujući donaciji Beočinske fabrike cementa „Lafarž” uz podršku i pomoć Grada Sremska Mitrovica. U gradskoj kući je, tim povodom, potpisan trojni Ugovor o donaciji, čiji su potpisnici direktor „Lafarža” Dimitrije Knjeginjić, v.d. direktora Opšte bolnice prim. dr Dragan Malobabić i gradonačelnica Svetlana Milovanović.

Grad kao odgovorna lokalna samouprava podržao je ovaj gest, kao što podržava i sve druge inicijative koje se tiču napretka svih zdravstvenih ustanova u gradu. Na konferenciji za novinare gradonačelnica Svetlana Milovanović izrazila je zahvalnost na inicijativi za nabavku skenera za bolnicu.

„Mi, kao odgovorna lokalna samouprava podržali smo ovu inicijativu, kao što uvek podržavamo sve što se tiče našeg zdravstvenog sistema, ne samo periodu, sećate se, korone, evo i sada kada je nema i dalje to nastavljamo bez obzira da li je u pitanju Opšta bolnica, Dom zdravlja, Zavod za javno zdravlje ili Apoteka, svesni smo značaja ovih ustanova. Takođe smo svesni i značaja ove donacije za naše građane, to je skener koji će moći da koriste i treba da koriste svi građani Sremske Mitrovice ali i Srema, pošto je naša bolnica regionalna. Zahvalila bih se i u ime svih građana Sremske Mitrovice, u ime svih zaposlenih u Opštoj bolnici, Grada Sremska Mitrovica na ovoj zaista velikodušnoj donaciji. Mi smo podržali ovu inicijativu, kao Grad i pokazali smo još jednom da smo odgovorni i prema našem zdravstvenom sistemu,” rekla je gradonačelnica Milovanović.

Grad Sremska Mitrovica u ovu nabavku će uložiti 5 miliona dinara, jer postoji  svest o značaju nabavke nove opreme, s obzirom na broj pacijenata iz celog Srema, koji se ovde leče.

„Ovo je do sada najvredniji komad opreme koji će Opšta bolnica posedovati. To je savremeni uređaj koji će omogućiti preciznu i brzu dijagnostiku u stanjima koja su posledica bolesti ili povreda koje se dešavaju. Zahvaljujući društvenoj odgovornosti kompanije „Lafarž” ovo je najveća pojedinačna donacija u istoriji naše zdravstvene ustanove, znamo da je ona duga skoro 200 godina. Nadam se da ćemo u prvoj polovini sledeće godine moći da vas pozovemo i prilikom puštanja u rad novog uređaja,” rekao je v.d. direktora bolnice prim. dr Dragan Malobabić.

Direktor Malobabić je zahvalio Gradu Sremska Mitrovica koji je pomogao  značajnim sredstvima ovu donaciju, kao i na ličnom angažovanju gradonačelnice Svetlane Milovanović, direktora beočonske fabrike cementa g-dina Knjeginjića, republičkim i  pokrajinskim instancama, pre svih Branislavu Nedimoviću i dr Zoranu Gojkoviću pokrijnskom sekretaru za zdravstvo, koji su pomogli da se ova donacija realizuje.

Direktor Kompanije „Lafarž” (Lafarge) Dimitrije Knjeginjić izrazio je zadovoljstvo što fabrika cementa u Beočinu može i na ovaj način da pomogne, s obzirom na dugogodišnju dobru saradnju dva grada, koja će i ubuduće biti nastavljena. Kako je rekao: „Želja nam je da se skener što manje koristi, da ljudi budu zdraviji, a kad zatreba posluži svojoj nameni. Ove godine smo uradili i put između Mutalja i Bešenova, završen je i put u čijoj obnovi je učestvovala i Pokrajinska vlada put od Mutalja do Beočina, tako da smo prilično investirali, donirali na zdravlje svih nas. Možda je vreme da zaista razmotrimo priču oko gradske deponije i novosadske i mitrovačke i da deo tog materijala bude zbrinut trajno u Beočinskoj fabrici cementa kroz proces koinseneracije, mi imamo sve potrebne dozvole, opremu. Biće još prilike da učestvujemo u nekim lepim aktivnostima za Grad Sremska Mitrovica.”

Vrednost novog 80-slajsnog skenera je 210. 000 evra, Grad Sremska Mitrovica pomogao je sa 5 miliona dinara, a očekuje se da će novi CT stići u bolnicu i biti u funkciji tokom prve polovine sledeće godine.

Najava događaja

24aprCelodnevni dogadjaj28SIRMIUM MUSIC FEST

25apr19:0020:00Promocija dve zbirke poezije Ljilje Vujić Crnojakić

25apr19:0020:00Predstavljanja Doma učenika srednjih škola

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8128117.1643117.5158