Vesti

Otvorena „Novogodišnja ulica”

Sremska Mitrovica – „Novogodišnju ulicu” u našem gradu otvorio je mali gradonačelnik Andrej Božić zajedno sa gradonačelnicom Svetlanom Milovanović. Ova praznična manifestacija trajaće sve do 9. januara.

U centru grada postavljene su i kućice, kao prodajni i izložbeni prostor za razne predmete, hranu i piće. Na ovaj način naš grad je oživeo u prazničnom ruhu u susret novogodišnjim praznicima.

Gradonačelnica Svetlana Milovanović zadovoljna je što je otvorena „Novogodišnja ulica” i ističe da na ovaj način dočekujemo i sve praznike: „Kućice će na Trgu Ćire Milekića biti sve do 9. januara, tako da će naši sugrađani imati priliku da kupe proizvode koje su pravila udruženja žena, naši mali privrednici i na taj način želimo da i njima da pomognemo, a i da doprinesemo lepoj atmosferi, pozitivnoj uz naravno, naše najmlađe.”

Ovo je bila prva aktivnost malog gradonačelnika, svečano otvaranje „Novogodišnje ulice”. Društvo su mu pored  gradonačelnice, pravili i njegovi drugari, učenici II-1 Osnovne škole „Boško Palkovljević Pinki” i ostala okupljena deca.

Kako je rekao mali gradonačelnik Andrej Božić: „Svidelo mi se sve danas, najviše konfete i kad smo puštali balone. Moji drugari i ja smo kačili ukrase na jelku, uživali smo. Poželeo bih svim Mitrovčanima da se lepo provedu tokom Nove godine, želim im puno zdravlja i sreće u 2023. godini i da dobiju puno poklona.”

Izlagači će u „Novogodišnjoj ulici” da budu od 17 do 20 sati, radno vreme je po njihovoj želji, pa će neki raditi i po ceo dan.

„Bili smo, kako kažu na nekim slatkim mukama, gde smo morali da nađemo još dodatne kućice, pošto su izlagači prepoznali koliko je ova manifestacija dobra prošle godine i na ovaj način smo, dodajući još nekoliko kućica proširili ceo taj asortiman za božićne i novogodišnje praznike suveniri i ukrase koji će ulepšati svaku kuću za praznike. Obuhvaćen je ceo Trg Ćire Milekića, a u centralnom delu, te naše ulice predviđeno je da imamo razne manifestacije posvećene, pre svega, deci. Tako će biti i kasnije, pa i nastavku 2023. godine kada planiramo da nsatvimo i aktivnosti za decu na plaži i na otvorenom,” rekao je Dušan Drča direktor Turističke organizacije Grada Sremska Mitrovica.

Planirano je da sve kućice budu otvorene tokom čitavog trajanja ove manifestacije i da imaju raznovrsnu ponudu za sve naše sugrađane.

Nakon otvaranja, usledio je program namenjen najmlađima hor „Piccolo” i orkestar „Rockschool Guitar”. Planirano je da se tokom praznika tu odigravaju i razne druge praznične manifestacije posvećene upravo deci.

Svi zainteresovani Mitrovčani i posetioci iz drugih mesta, mogu da kupe rukotvorine, suvenire, prazničnu dekoraciju i da probaju gastornomske specijalitete, neobične i tradicionalne kolače, suhomesnate proizvode, poslastice i tople napitke.

Najava događaja

26apr10:3012:00Uskršnja prodajna izložba na terasi Turističkog info centra

27apr16:0017:45Radnički dočekuje ekipu Mačve iz Šapca

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8112117.1627117.5142