Vesti

Obeležen međunarodni Dana osoba sa invaliditetom u bolnici

Sremska Mitrovica – Na odeljenju hemodijalize mitrovačke Opšte bolnice obeležen 3. decombar – međunarodni Dan osoba sa invaliditetom, druženjem sa pacijentima i podelom novog broja časopisa Nefro.

Dan osoba sa invaliditetom obeležava se svake godine svuda u svetu sa zajedničkim ciljem da se na što bolji način promoviše razumevanje pitanje invalidnosti, podrške dostojanstvu, pravima i blagostanju tih osoba i njihove integracije u sve aspekte političkog, socijalnog,ekonomskog i kulturnog života.

Tokom pandemije korona virusom zbog izolacije, prekida socijalnih mreža, komunikacije, druženja, u velikoj meri uticalo je na mentalno blagostanje osoba sa invaliditetom.

„Ovo je jedna od najosetljivijih društvenih grupa koja se svakodnevno suočava sa bronim  problemima, te je neophodno dodatno angožovanje svih relevantnih činilaca u društvu koji kogu uticati na poboljšanje uslova života invalidnih osoba”- izjavila je Violeta Srbljanin med. sestra mitrovačke hemodijalize i zamenica predsednika Udruženja bubrežnih invalida Sremske Mitrovice i dodala da naši dijalizirani pacijenti imaju punu pažnju i podršku šire lokalne zajednice i društveno odgovornih institucija i privatnih lica, što umnogome olakšava organizaciju sadržaja koja doprinose kvalitetnijem životu pacijenata.

Obeležavanju međunarodnog dana osoba sa invaliditetom prisustvovala je i glavna sestra mitrovačke Opšte bolnice Gordana Pavlović.

Najava događaja

23maj(maj 23)19:0026(maj 26)18:00Festival pijanizma

27majCelodnevni dogadjaj31SLOBODNA ZONA

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7641117.1154117.4667