Vesti

Naš grad među prvim uveo energetske vaučere

Sremska Mitrovica – Raspisan je Javni poziv za dodelu energetskih vaučera. Naš grad je jedan od prvih gradova u zemlji koji je uveo ove vaučere građanima za predstojeću zimu. Njihova vrednost iznosiće maksmalno 10.000 dinara, a ko ima pravo na korišćenje odlučiće stručna komisija.

Konferenciju u Gradskoj kući povodom Odluke o Javnom pozivu o dodeli subvencija u vidu energetskih vaučera za građane Sremske Mitrovice vodio je načelnik Gradske uprave za socijalnu zaštitu i zaštitu životne sredine, Dražen Riđošić. Situacija u svetu je takva da je ogrev značajno skuplji u odnosu na prošlu godinu, i samim tim sve je manje dostupno građanima. Subvencije predstavljaju jedan od mogućih vidova olakšica onim najugroženijim.

Kako je rekao načelnik Dražen Riđošić: „Grad Sremska Mitrovica doneo je odluku o raspisivanju Javnog poziva za dodelu energetskih vaučera za naše građane, a ko ima pravo na korišćenje odlučiće stručna komisija od pet članova. Jedan od uslova konkursa jeste da građani imaju prebivalište na teritoriji Grada Sremska Mitrovica, drugi uslov je da mesečni prihod ne prevazilazi iznos od 25.000 dinara po članu domaćinstva. Vrednost vaučera je 10.000 dinara, a izauzetno za građane koji ostvaruju pravo po Uredbi o energetski ugroženom kupcu maksimalno je 3000 dinara. Vaučere mogu da koriste za plaćanje računa izdatih od strane Javnog komunalnog preduzeća „Toplifikacije”  i za refundaciju troškova za kupovinu drveta, uglja, peleta, briketa. Naši građani kada budu podnosili zahtev tj. popunjavali obrazac treba da dostave i račune isključivo iz 2022. godine, da bi opravdali gde su izvršili kupovinu ogreva. Sve informacije mogu da dobiju u Uslužnom centru, na oglasnim tablama Centra za socijalni rad „Sava”, kao i na internet stranici Grada i putem medija. Dokumentaciju dostavljaju poštom ili lično. Zamolio bih sve građane da to počnu od petog decembra, tj. od ponedeljka.”

Konkurs traje 10 dana, dakle do 15. decembra 2022. godine zainteresovani i sugrađani koji imaju pravo mogu da predaju zahteve.

Najava događaja

18junCelodnevni dogadjaj30Poziv za XXVIII sremskomitrovački salon

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7102117.0614117.4126