Vesti

Konferencija „Mladi preduzetnik 2022” Kancelarije za mlade

Sremska Mitrovica – Na Konferenciji „Mladi preduzetnik 2022” uspešni preduzetnici predstavili su načine kako od hobija napraviti biznis. Događaj u Gradskoj kući održan je  u sklopu projekta Kancelarije za mlade „Karijerni info servis” uz podršku Ministarstva turizma i omladine Republike Srbije.

Kancelarija za mlade Grada Sremska Mitrovica nastavlja sa projektima karijernog informisanja mladih u našem gradu. Konferencija je danas održana kao završeni deo projekta „KZM – Karijerni info servis”.

Po rečima koordinatorke Kancelarije za mlade Biljane Matić: „Projekat koji se tiče karijernog informisanja mladih u našem gradu već godinama se odvija uz podršku republičkih institucija. Danas su im se predstavili neki uspešni mladi preduzetnici. Verujem da među mladima u publici ima onih koji vide da je zaista moguće da nešto sami naprave ili da neki hobi mogu da pretvore u posao i da od toga lepo žive.”

Prisutnima su se predstavili preduzetnici sa kreativnim idejama u poslovanju, mladima su pričali o svojim uspesima, planovima i predstavili im svoje male biznise.

Bojan Stilin vlasnik Kreativnog bara i barmen po zanimanju rekao je: „Posmatram celokupnu priču iz mog ugla, koliko bi meni značilo da sam imao priliku da učestvujem na ovakvom događaju pre nego što sam postao preduzetnik. Mislim da će ova konferencija danas kao i prethodne održane, pomoći mladima da sagledaju neku širu sliku kakav je put jednog mladog preduzetnika i naravno to će im pomoći da se u budućnosti opredele za neki svoj put.”

Na konferenciji su se još obratili Marko Vukićević „Bum animatori”, Sandra Stanić „Sani dekor”, Milijana Barjaktević „Pisanje uz vetar” i učenici Srednje medicinske škole „Draginja Nikšić” kao uspešna učenička kompanija.

Maja Jović predstavnica Preduzetničke kompanije „Viola farm” koja je prošle godine pobedila na takmičenju u pravljenju biznis plana kaže da se ta firma bavi proizvodnjom prirodnih preparata za lepotu i negu kože. Danas su mladima predstavili svoj biznis plan.

Preduzetnici su se zahvalili Kancariji za mlade što je organizovala događaji koji je pre svega koristan za mlade ali i za njih koji učestvuju.

Najava događaja

Trenutno nema najavljenih dešavanja . Posećujte nas i prvi saznajte sve o sledećim dešavanjima u našem gradu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8527117.2043117.5559