Vesti

Humanitarni novogodišnji vašar u OŠ „Slobodan Bajić Paja”

Sremska Mitrovica – Poslednji dan prvog polugodišta nastavnici i učenici OŠ „Slobodan Bajić Paja” iskoristili su da u svojim prostorijama organizuju Humanitarni novogodišnji vašar sa kojeg je sav prikupljeni prihod  namenjen kao pomoć za lečenje jedne učenice.

Na štandovima, Humanitarnog novogodišnjeg vašara u Osnovnoj školi „Slobodan Bajić Paja” učenici su prodavali rukotvorine, nakit, novogodišnje ukrase, čestitke i druge upotrebne predmete. Događaj je organizovan je sa ciljem da se prikupe sredstva za lečenje učenice te škole.

Direktorica Osnovne škole „Slobodan Bajić Paja” Marija Han istakla je da je ponosna na svoje kolege, nastavnike, učitelje i razredne starešine koji su zajedno sa svojim đacima organizovali ovaj humanitarni vašar: „Za učenicu drugog razreda naše škole koja, nažalost, već neko vreme nije sa nama i mi joj želimo brz oporavak i što brži povratak među drugare i u školske klupe. Nadam se da će svako od prisutnih naći neki predmet za sebe na našem vašaru i na taj način pomoći i učestvovati u ovoj humanitarnoj akciji. Naši đaci su zaista humani, ovo nam nije prva akcija, rado su se odazvali, napravili divne predmete.”

U ovoj akciji su učestvovali učenici od prvog do osmog razreda ove škole. Njihovi kreativni radovi mogli su da se kupe. 

Katarina Popović majka učenice ove škole rekla je: „Poznajem učenicu i upravo iz tog razloga mi je bilo jako drago što mogu da učestvujem i na ovaj način da pomognem njenom oporavku. Mogu da pričam u ime mog deteta i njihove učiteljice koja im je objasnila o čemu se radi i oni su baš srčano pristali da urade sve ovo, bili su naravno tužni ali posle svega ovoga, nadam se da će biti srećni da se ponovo zajedno igraju.”

Odziv posetilaca dobrog srca bio je više nego odličan i velik deo rukotvorina je prodat. Svi oni zajedno, pokazali su humanost na delu i ove godine.

Najava događaja

27apr09:0015:00Dan magarica

27apr16:0017:45Radnički dočekuje ekipu Mačve iz Šapca

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8012117.1527117.5042