Vesti

Humani gest đaka i nastavnika Muzičke škole

Sremska Mitrovica – Đaci i nastavnici Muzičke škole „Petar Krančević” tokom tradicionalnih novogodišnjih koncerata prikupili su poklone i napravili novogodišnje paketiće za decu iz ugroženih porodica prema evidenciji Centra za socijalni rad „Sava”. Prikupili su i novčana sredstva za lečenje naše sugrađanke.

Muzička škola „Petar Krančević” ima oko 500 đaka, koji se školuju na različitim nivoima od zabavišta, osnovne, do srednje škole. Ove godine upriličili su dva novogodišnja koncerta: 21. nastup najmlađih, učenika prvog i drugog razreda niže škole i 22. decembra koncert učenika srednje škole i viših razreda osnovne škole. Koncerti su bili humanitarnog karaktera, prikupili su i 30 paketića.

Ivana Ferenc nastavnik gitare u muzičkoj školi „Petar Krančević” kaže: „Ono što je ove godine drugačije, iako se nikad ne naplaćuje ulaz na dešavanjima naše škole, jeste to da smo osmislili da ulaznica bude slatkiš ili slaniš, igračka, knjiga, nešto što bi obradovalo decu. Od tih poklona smo napravili paketiće i predali ih Centru za socijalni rad „Sava” čiji zaposleni će ih podeliti mališanima iz ugroženih porodica. Građani su se odazvali u velikom broju, doneli su mnogo lepih stvari za mališane i napravili smo 30 bogatih paketića, tako da smo vrlo zadovoljni.”

Profesor Edi Tajm sa svojim učenicima i kolegama održao je više humanitarnih koncerata. Prikupljena novčana sredstva biće uplaćena za lečenje naše sugrađanke, a danas su simbolično uručena njenoj porodici.

Edi Tajm zamenik direktora škole zahvalio se svima koji su učestvovali u humanitarnim akcijama: „Imali smo akcije tokom prošle i ove nedelje, koju je organizovao Učenički parlament srednje muzičke škole i tom prilikom smo skupili oko 20.000 dinara za našu sugrađanku Aleksandru Dimić. U ime parlamenta, direktora i zaposlenih u školi želimo da porodici Dimić uručimo prihode skupljene tokom koncerta održanog 26. decembra u Muzeju Srema.”

Branislav Vukmir direktor Centra za socijalni rad „Sava” zahvalio se Muzičkoj školi „Petar Krančević” na inicijativi i humanom gestu.

„Ovo nije prvi put da sarađujemo i do sada su u svojim redovnim akcijama učestvovali u doniranju nekih vidova poklona, kao što su paketići, igračke ili knjige za decu koja su najugroženija u našem gradu i ovaj put bih želeo da se zahvalim na trudu i učešću svih koji su podržali ovu akciju. Nadam se da neće biti poslednja, da ćemo imati i dalje vrlo dobru saradnju kao do sada,” rekao je direktor Vukmir.

Deca svih uzrasta, njih 35, učestvovala su u pakovanju paketića. Pomoć namenjena najugroženijima prikupljena na manifestacijama Muzičke škole „Petar Krančević” u susret praznicima, danas je i predata Centru za socijalni rad „Sava”.

Najava događaja

20apr10:0013:00Radionice za decu u Muzeju Srema

21apr17:0018:30Smotra muzičko-folklornog stvaralaštva Srema

24aprCelodnevni dogadjaj28SIRMIUM MUSIC FEST

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7960117.1474117.4988