Vesti

Spoljni ocenjivači za akreditaciju posetili mitrovačku bolnicu

Sremska Mitrovica – Danas su Opštu bolnicu posetili spoljni ocenjivači Agencije za akreditaciju zdravstvenih ustanova Srbije, u sklopu redovne godišnje  posete i u cilju provere implentiranja procedura i  dokumentacije koja je u vezi sa aktivnostima definisanim u planu za unapređenje kvaliteta rada.

Spoljni ocenjivači najpre su obavili razgovor sa v.d. direktrom prim. dr Draganom Malobabićem, koordinatorom za akreditaciju u bolnici dr Nenadom Golubovićem i glavnom sestrom Gordanom Pavlović.

Ocenjivači su upoznati sa novinama koje je bolnica uvela tokom protekle godine, pre svega se misli na nove procedure, kao i sa radom ustanove tokom epidemije koronavirusom. V.d. direktora, dr Malobabić informisao je ocenjivače o nabavkama nove opreme i aparata, donacijama, novim dijagnostičkim procedurama i drugim aktivnostima koje unapređuju rad bolnice. Podsetio je da je Sremski okrug četvrti okrug u zemlji po broju zdravstveno osiguranih lica, da se ovde uradi na godišnjem nivou 8000 operacija, preko 300 000 specijalističkih pregleda, 650 000 laboratorijskih analiza, otvori oko 42 000 istorija bolesti. U koroni je bolnica imala 258 pacijenata sa obostranom upalom pluća. Sve to iziskivalo je dodatne napore u obezbeđivanju opreme i novih medicinskih aparata. Tako da sada naša ustanova poseduje 68 respiratora, urađena je nova instalacija za medicinske gasove, pojačan je transport i sve to zahvaljujući pomoći svih sremskih opstina, a naročito Grada Sremska Mitrovica, kao i velikog broja donatora, pre svih KPZ-a Sremska Mitrovica. Po osnovu konkursa Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo, kao i sredstvima Svetske banke, obezbedili smo novi skener, nove rentgenske aparate, UZ aparate, urinski analizator za laboratoriju. Bolnica se može pohvaliti velikim napretkom u fakturisanju po dijagnostički srodnim grupama i projektima u kojima učestvuje, a koji doprinose kvalitetu u pružanju usluga.

Direktor Malobabić je još istakao da u bolnici danas radi 1035 ugovorenih radnika, a da se na specijalizacijama nalaze 53 lekara. Našu bolnicu očekuje i velika rekonstrukcija, za čiji projekat je Grad Sremska Mitrovica obezbedio sredstva.

U Timu AZUS-a, danas su bili: Dr Nenad Sretenović, spec. plastične i restruktivne hirurgije, Marija Mijajlović, viša med. sestra i Svetlana Drča, viši stručni saradnik za edukacije u oblasti akreditacije (AZUS) i na osnovu njihovih zapažanja, mitrovačka bolnica nastaviće da unapređuje rad na organizaciji i poštovanju protokola i procedura u lečenju pacijenata. Nakon pregleda dokumentacije tim spoljašnjih ocenjivača obišao je Službu za radiologiju, Odeljenje za prijem i zbrinjavanje urgentnih stanja, ambulante za specijalističko-konsultativne preglede, Odeljenje neurologije i Jedinicu intenzivne nege

Mitrovačka bolnica je akreditovana zdravstvena ustanova na period od 7 godina, a sertifikat o akreditaciji dobila je u aprilu 2017. godine.

Najava događaja

26apr10:3012:00Uskršnja prodajna izložba na terasi Turističkog info centra

27apr16:0017:45Radnički dočekuje ekipu Mačve iz Šapca

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8112117.1627117.5142