Vesti

Povodom Dana grada poklon koncert „Rock el clasico”

Sremska Mitrovica – Muzički spektakl „Rock El Clasico” poklon je Grada Sremska Mitrovica sugrađanima povodom predstojećeg Dana grada i gradske slave Svetog Dimitrija – Mitrovdana. Koncert su pred brojnom publikom na Trgu Ćire Milekića održali svetski poznati violinista Stefan Milenković i jedan od najpoznatijih rok-muzičara  bivše Jugoslavije Nele Karajlić.

Koncert je održan u okviru Novembarskih dana Grada Sremska Mitrovica, a program je za sve sugrađane bio besplatan. Organizovan uz pomoć prijatelja, kompanije „Metalfer” koja posluje u našem gradu, tako je inovativni muzički projekat lokalna samouprava poklonila Mitrovčanima u susret Danu grada.

Na bini, na Trgu Ćire Milekića, našli su se gudači pod rukovodstvom jednog od najboljih violinista sveta i frontmen jednog od najpoznatijih rok bendova bivše Jugoslavije. Stefan Milenković i Nele Karajlić priredili su pravi spektakl mitrovačkoj publici i gostima iz drugih gradova.

Publika je skandirala uz dobro poznate pesme Neleta Karajlića: „Gile Šampion” sa kojim je ukomponovano „Labudovo jezero”, te je izvedena u maniru Čajkovskog, zatim „Devil in the Business Class” u kombinaciji sa Šostakovičem, Bramsove „Mađarske igre”, koje su spojene sa „Vukotom”, „Tri ratna havera” sa Betovenovom „Petom simfonijom” i mnoge druge.

Grad Sremska Mitrovica obezbedio je poseban prostor za naše najmlađe sugrađane i za njihove roditeljie, FIP (Future Important Person), na večerašnjem muzičkom spektaklu “Rock el clasico” na Trgu Ćire Milekića.

Muzika ima mnogo kombinacija, nijansi, različitih delova, mozaika, koji su u stvari isti, a sa njima se možete igrati bez ograničenja, to su naši muzičari upravo i uradili. Svetska premijera ovog spektakla bila je na svetskoj izložbi „Expo“ u Dubaiju gde su predstavljali Srbiju sa mladim gudačima, a u Srbiji premijerno je izveden na Svetski dan muzike.

Ovo je bio pravi vizuelno-scenski spektakl koji nikoga nije ostavio ravnodušnim. Stefan Milenković, svetski poznati virtuoz na violini i Nele Karajlić, rok zvezda, udružili su svoje talente i višedecenijsko iskustvo kreirajući eksploziju zvuka kakvu do sada nismo čuli.

Sadržaj ove umetničke bajke je svojevrsna integracija muzičkih pravaca na različitim nivoima, kojom se uklanjaju zidovi između klasične i rok muzike. Ovaj koncept donosi nova rešenja – dijalog nespojivog, a rezultat je autentično muzičko delo nastalo kao plod višegodišnjeg spajanja njihovih izuzetnih umetničkih pečata.

Koncertu  su prisustvovali  Svetlana Milovanović  gradonačelnica, Petar Samardžić zamenik gradonačelnice i Vasilj Ševo načelnik Gradske uprave za kulturu i sport sa saradnicima i brojni sugrađani.

https://www.facebook.com/sremskamitrovicazivi

Najava događaja

19apr19:0020:00Duo Docemente 

19apr19:0020:00Sve će to narcis pozlatiti

24aprCelodnevni dogadjaj28SIRMIUM MUSIC FEST

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7970117.1484117.4998