Vesti

Mitrovica na sajmu stručne prakse

Sremska Mitrovica – Putem virtuelne platforme, održan je Sajam stručne prakse za studente koji su zainteresovani da stručnu praksu realizuju u javnoj upravi u akademskoj 2022/23. godini. Studenti su imali priliku da saznaju više o ponudi gotovo 800 mesta za praksu u 56 organa javne uprave.

Tokom Sajma studenti su pratili prezentacije organa i univerziteta na virtuelnim štandovima i prisustvovali tematskim tribinama o stručnoj praksi i zapošljavanju u javnoj upravi, uz direktnu komunikaciju sa predstavnicima organa i univerziteta.

Grad Sremska Mitrovica učestvovao je na Sajmu stručne prakse na svom virtuelnom štandu, a zainteresovani studenti imali su priliku da u tri termina isprate prezentaciju koju je predstavio pomoćnik gradonačelnice u oblasti investicija i lokalnog ekonomskog razvoja Uroš Veselinović.

Veselinović je studente upoznao sa našim gradom kroz tri polučasovna uključenja, kratkim osvrtom na istorijski razvoj Sremske Mitrovice, kao i predstavljanjem Mitrovice kakva je danas kroz njene potencijale i aktivnosti predstavnika lokalne samouprave.

Kako je rekao Veselinović, studenti su imali priliku da se upoznaju sa osnovnim načelima funkcionisanja lokalne samouprave i da dobiju sve potrebne informacije. Grad je prepoznao dobru mogućnost da se na moderan način približi studentima i mladima putem virtuelne platforme koju je osmislilo Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave.

Grad Sremska Mitrovica je uvek nakon završetka programa stručne prakse uspevao da odabere najbolje kandidate, koji su sada deo tima i rade odgovorne poslove. Ta praksa će se nastaviti i u budućnosti, dajući šansu mladim ljudima da pokažu znanje koje su stekli na fakultetima, kroz iskustvo kojim će se isprofilisati u prave poslovne ljude, zaključio je Veselinović.

Najava događaja

13apr13:0015:00Bokserski spektakl na Žitnom trgu!

15apr18:0019:00Tribina o HPV imunizaciji

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7763117.1277117.4791